This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!
Tredje flaskan av detta godis öppnades idag - vem kan motstå en härlig blandning av söta blåbär, björnbär, en touch kardemumma och en härligt sval köttighet i doften och smaken som är klunkbar samtidigt som den bjuder mot ett ungdomligt motstånd och bra syror. Även om den är oemotståndlig just...
Nja, det blir nog inte en och en flaska, utan lite temaprovningar då och då under hösten - fyller inte förrän i december... :)
Har redan kört en omgång med de Pomerol flaskor jag hade - noteringar finns på min blogg. Det kommer mera...:D
Nej, det var bara de här två flaskorna. De 185 64:or jag hade i våras har köpts in från 1993 (en Tokajer Szamorodni från bolaget) och framåt, så det har tagit drygt 20 år att samla ihop dom - men bara ett år att dricka upp dom... :-)
Har lite av varje, men mest Barolo och Bordeaux, även om 1964...
Efter fyra timmar i glas och karaff kommer nog inte mer att hända.
1964 Brunello, Fattoria dei Barbi var hela tiden lite tråkig och torr i doften men hade en fantastisk smak med söta röda körsbär, viol och sadel läder. Mycket god smak men lite för torr doft (87p)
1964 Brunello, Biondi-Santi...
Båda är köpta de senaste 2-5 åren, inför detta år när jag fyller 50 - har (hade...) 185 flaskor från 1964 att börja med, nu nere i ca 150... :-)
Dags för en uppdatering - har nu varit i glas och karaff knappt två timmar. Båda har hälsan, men......jag önskar att det varit en blend (som jag...
Kul! Ibland är vi lite väl pjåskiga när det gäller perfekt lagring - temperaturer, luftfuktighet mm. En kompis sparade en Cordon Negro stående på en inglasad balkong i 6-7 år - den smakade bätte än en nyinköpt... Men, ska man spara buteljerna till barnbarnen, så är förstås Glamis Castle bättre...
Nej, inga russin alls i denna butelj. Den förra flaskan hade lite mer åt den varma, torkade frukt karaktären. Men dom var köpta i nutid från två olika håll, så det spelar förstås roll. Själv är jag mycket förtjust i 82:orna - några av mina bästa Barolis har varit 82:or - Bricco Rocche från...
Yesterday, S and I went home to M, too take advantage of the summers last (?) warm day. We sat outside all night long, barbequed and shared the awesome bottles that M presented. Thanks!
All tasted double blind.
1997 Côte-Rôtie La Turque, Guigal
This bottle was opened by M the day before and...
Visst är det! :-)
Nu finns några noteringar från gårdagen här - http://barolista.blogspot.se/2014/08/vacation-wine-diary-day-34-notes-from.html
/Joakim
NV Bourgogne Passetoutgrains, Louis Latour
According to the seller this is from the 50´s. The bottle shape and the content strongly suggest that that would be the case.
The nose is medium deep, ripe and mature with notes of dried strawberries, a lot of mushrooms, old tobacco and some barnyardy...