This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!
Kul att höra en "verklig" åsikt om Creami.
Vad kör du mest i den?
Jag har velat fram och tillbaka om en sån länge nu och såg att Deluxe-varianten äntligen släppts så det kanske blir ett inköp till sommaren :)
De tester jag hittat placerar den sig alltid i toppskitet tillsammans med Cuisinart 14-cup som irriterande nog inte verkar finnas i Europa :/
Hittade en bra översikt på magimix så jag tror inte man kan gå fel om man siktar över mini-modellen :)
Sen finns ju Sage/Breville Kitchen Wizz Pro om...
Jag har en Bamix med spice-mill men har ändå funderingar på en matberedare då jag kommer på mig själv med att sakna en av och till. Men jag kanske inte är representativ för mängden köksprylar man kan ha i ett hushåll ;)
De jag kollat primärt på efter att ha läst lite för många tester och klämt...
Ch Belair gav mig min första "riktiga" aha-upplevelse för Bdx så jag har en soft spot för det huset :)
Drack 07 i februari ifjol och den var riktigt fin och har fortfarande 3 flaskor kvar från släppet (släpp å släp.. mina köptes från en av Hjo Grosshandels berömda Bdx-reor anno 2012)
---- Saxat...
Varje gång jag druckit en äldre Bouscasse de senaste 10 åren slår det mig att jag borde köpt en låda eller två för att lägga undan i 10+ år... undrar om det är i år det händer ;)
Utan att gå djupare in på ämnet kan man väl konstatera att krishanteringen är sådär lyckad...
Hemsidan till krogen har nu en geo-redirect så surfar du från Sverige hamnar du på ett youtube-klipp om St Petersburg men via VPN ser man hemsidan med de glada krögarna på bild promotandes restaurangen...
Vincent Gerardin PulignyMontrachet VV 2014
Coravinad ned i Zalto Bgn.
Slank och mineralig med toner av citron och gråpäron med en del gröna toner.
Betydligt lättare och mer anemisk än jag trott/hoppats på och blev således lätt överkört av min provlagning av Hälleflundra med ”humrig Janssons”...
MFW igår med Desirée Jaks och en grymt trevlig och välbalanserad meny.
Kvällens vinmässiga höjdpunkt var La Pèira En Damaisela Terrasses du Larzac -06
Vansinnigt kompakt och färgen i glaset drar åt blod/bläck.
Mjölkchoklad med mint, körsbär i sprit (Alladinasken), cassis och krossat grus och...
Jag misstänker att tid är nyckeln men Non-Dosagen saknar jag förhoppningar för.
Extremt udda och känns inte som den har ryggrad eller kropp för att blomma ut längre fram.
Eller så är det bara mina smakpreferenser men ingen vid bordet var nån fan av den i nuläge eller som potentiellt...
Helgchampagne på MFW med Philipponnat med gamla vänner så mer fokus på socialiserande än smaknoter.
Royal Reserve Brut NV
Gröna äpplen, citrus, gröna vingummin, päron och kex.
Trevlig apertif-skumpa med hög balanserad syra men inget som lämnade några bestående intryck.
Mestadels 2019...
Varför skulle det INTE vara en bra deal att hitta VdC för 150 spänn billigare än normalt och på par med de bättre priserna i Europa enl en snabb wine-searcher-koll?
Jäklar att jag ser det först nu! Om de finns kvar på måndag får det bli en morgonutflykt!!
VdC har ju gått upp en del i pris men är fortfarande värt det så en rabatt är ju välkommen :)