Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

2014 Silwervis Chenin Blanc

Wine Rebels

Leverantör
Vi har äntligen släppt ett litet parti Silwervis i BS!

silwervis-chenin-blanc-2014.jpg


· 2014 Silwervis Chenin Blanc (73205)
https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/silwervis-chenin-blanc-7320501

Detta är 100% Chenin Blanc från Swartland, och uttrycker en mycket spännande terroir med fullt av örtig undervegetation (fynbos - Sydafrikas motsvarighet till garrigue). Musten pressas försiktigt fram för hand, spontanjäser i kontakt med de hela klasarna under 2v tid, och dras sedan om till ett 670L betongägg för 12 månaders vila. Denna årgång, 2014, gjordes 900 flaskor - dvs just innehållet i detta enda betongägg. Vår allokering är förstås blygsam!

Själva betongägget har en bra historia bakom sig. Vinmakarkollektivet Swartland Independent Producers ordnade en välgörenhetsauktion 2010 i samband med att vinfesten Swartland Revolution hölls för första gången. Ägget auktionerades ut men var svårsålt - tills dess att Eben Sadie och Adi Badenhorst spontant lovade att göra en massa Chenin Blanc att fylla ägget med. Det är inte denna Chenin Blanc (uppdrucken för länge sedan!) som vi kan njuta av idag, men äggets nye ägare värvade vinmakare Ryan Mostert från Reyneke 2013, och därmed grundlades Avant Garde Wines. Vi är mycket tacksamma för det, liksom för att få representera detta spännande vineri här i Sverige. Det är kul att besöka Ryan Mostert och Samantha Suddons i deras hyrda vinkällarutrymme på en gård i Swartland, där ägget står i full prakt med mängder av kontaktuppgifter klottrade på med krita - telefonnummer etc till de festdeltagare som hoppades bli kontaktade när vinet var klart och skulle tappas på flaska!
 
Toppen