谷、(Tani) fantastisk fransk mat i Tokyo

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av StefanAkiko, 30 juli 2014.

  1. chambertin

    chambertin Medlem

    Låter som en helt sanslöst trevligt kväll @StefanAkiko både vad gäller mat och vin.
    Vi roade oss med en utfrågning av Göran Hägglund och ett glas trist 2008, Meerlust Rubicon. Kunde lika gärna tuggat paprika.
     
  2. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Sade Göran något vettigt?
     
  3. chambertin

    chambertin Medlem

    Han var ju roligare än Meerlust men det säger ju kanske inte så mycket.
     
    StefanAkiko och Magnus L gillar detta.
  4. mad dog mikey

    mad dog mikey Medlem

    B
    blev det inte någon Cndp Pegau Cuvee Laurence 2009?
     
  5. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Nej.
    Hade beställt, betalt och bokfört två sådana flaskor, men de visade sig vid den närgågna inspektionen vara Cuvée Réserve. Ya-ya. Det var ju gott det med :)
     
    mad dog mikey och chambertin gillar detta.
  6. mad dog mikey

    mad dog mikey Medlem

    Ok, jag har testat ett par av vanliga cuvée reserven 2009 och de har varit enastående bra upplevelser. Fick tag på ett par Cuvée Laurence 2009 också ..och den ska ju vara snäppet vassare. Så, ser fram mot dina notes om du kommer över den. PS. På CT står det att det var Laurence 2009 som du drack..
     
  7. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    FU*KC, får ordna det lite senare :stendumt:

    Nu är det strax flight t Europa med två v i Swe o en vecka i Bdx.
    Världens bästa hustru har bokat och ordnat mycket väl till sin äkta man.
    Får jobba hårt på att försöka förtjäna denna särbehandling.
     
    mad dog mikey och chambertin gillar detta.
  8. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Var förbi en sväng för njutningens skull i förra veckan, men brydde oss inte om att vara foodies just den kvällen. Så, bifogar bilder från då jag var där med en gäst, lite tidigare i oktober.
    Särskilt det tüska vinet fick gästen, Dr K, att ramla baklänges.
    Tänk så bra en bra Mosel kan vara.

    Först ut ett slags kåldolme som satte ribban högt! Mjäll, komplex och med fin stringens mellan det lättuggade och mer fasta konsistenser. Perfekt saltat och bra värmande då det ju blivit höst här.

    Fois gras... Ja, vi kommer ju alltid till den här punkten i bantardieten. Åts med slutna ögon och ett nöstan fånigt leende...

    Krabba i sublim soppa.

    Fisk med vit tryffel.

    Kött med spänstiga kantareller.

    Ostbrickan var lika god som icke-estetisk. Kaffe/thé och les macarons.
    image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg
     
    Daniel B, Mattias S, Vino fino och 1 annan gillar detta.
  9. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Var dit i afton med en särdeles prominent kille. Vi åt och drack underbart. En flaska vin per rätt. Och det är ju lagom på ett fint sätt. Tack och lov var där bara 4 rätter. För mellanspel, ostbricka, mignardises och starter fanns ju Glass-wine att tillgå. Även om det ständigt blev starksprit eller PX-sherry då.

    Vällagrad PX-sherry och Fois Gras är fansicken minst lika bra combo som bättre Sauternes med detta underverk till maträtt.

    Största överraskningen idag var hur illa det kan vara att dricka även starka drycker från Bgn. Osten därifrån rockade (Epoisses) som sig bör, men mixen av Cassis och Marc i Marcassin Crème de Cassis Marc de Bourgogne Védrenne var som att kliva åter in i logementet på I20, tuggandes på yllerockar, gummihylsor och madrasser. Fy för den Lede vad militärens malmedel är nära besläktat med Zombies och denna fasansfulla dryck från Bgn. Sannolikt det sämsta som åstadkoms där alla kategorier (iaf med vettig prislapp). Hujedamig!

    Sen drack vi också ett bubbelvin som inte låter sig avslöjas förrän den 26 januari, och som (för den som bryr sig) levererade vågen. Köttflaskan var en 2001 Chateau de Beaucastel som vi tyckte 92p samt följande finstilta om:

    Seconding @Pigdaddy's love letter.

    Started out rather non-descript/bland during morning decant but grew according to expectations.

    At Restaurant Tani we had a superbly balanced, youthful, elegant CdP with amazing potential for those better at keeping than we are.

    No more btls, but as the price for this domaine has become insane, we will not join in with the choir of insanity. There are so many other wines that are as good as or better than this, that are available at a more agreable price point. At least if you blindedly examine what's in your glass more than you look at what's on the label.
    ...nevertheless, I really wish we had a case of this for the spread-out long-haul.

    Superbly enjoyed with Restaurant Tani's magnificently fabulous baked cow-cheek (Tokyo).
     
    Last edited: 16 december 2014
    Mattias S, magnum och Elvis gillar detta.
  10. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Dagens grönsaksrätt:
    image.jpg
    ...lätt tryfflad.
     
    Elvis, Mattias S och Kostjan gillar detta.
  11. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    L'agneau du jour. Dagens lamm.
    image.jpg

    Att de serverar kappan separat och särbehandlad gör ju inte saken sämre :)
     
  12. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Till fois valde vi Madeira.
    image.jpg
     
  13. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Efterrätten valde vi bort.
    Vi var helt enkelt för mätta och lagom runda, både om bukarna och under fötterna.
    image.jpg
     
  14. Kostjan

    Kostjan Mot bättre vetande

    Vad är det för smak på såsen ?
     
  15. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Klassisk madeirareduktion.
     
    Kostjan gillar detta.

Dela sidan