Älgtråden

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Bubblaren, 24 mars 2011.

  1. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    Hittade inget om älg. Har aldrig gjort gryta på djuret. Men har nu tinat kött som ser ut att vara grytbitar - någon som har tips på tillagning samt dryck?
     
  2. Per Stade

    Per Stade Lege artis

    SV: Älgtråden

    Laga som nöt.
    Ha mycket vin i grytan.
     
  3. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Älgtråden

    som ovan samt några enbär...
     
  4. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Älgtråden

    Oki, så får det bli - har dessvärre bara viner hemma som jag vill dricka ::)
    Är så dålig på att ha viner som är till matlagning, dumma mig.
     
  5. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Älgtråden

    Stekt 0,5 kg grytbitar av älg i omgångar i baconfett
    Pepprat å saltat rejält
    Ned i järngryta
    Stekspad med vin och grädde ned i grytan
    Stekta charlottenlök och vitlök samt morötter ned i grytan
    I med lättcremefraiche, mer vin och grädde samt fryst bladspenat
    Lagerblad, krossade enbär (3 st), smulad svart trumpet & trattisar och hela färska champinjoner ned i röran tillsammans med hemgjord lammfond och älgfond

    Det puttrar - avsmakningen lovar gott!!! ;D

    Bordeaux fr Pessac i karaff och glas
     
  6. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Älgtråden

    Tyvärr smög det sig in ett fel i receptet ovan. Jag tog mig friheten att byta ut det.
     
  7. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Älgtråden

    ???
     
  8. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Älgtråden

    cremefraiche kontra lättcremefraiche. Det sistnämnda är en styggelse
     
  9. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Älgtråden

    Ahh! Ja, det håller jag med om, men det var slut på den vanliga i den lilla butiken runt hörnet. Sjödin hade väl varit och handlat upp den :)
     

Dela sidan