Anjou Blanc

Diskussion i 'Språklåda för gäster' startad av Kalle, 9 augusti 2014.

  1. Kalle

    Kalle Gäst

    Har en flaska vin som heter Anjou Blanc, reserve fondateur 1983. kommer inte ihåg när och hur det hittade hem till mig. Har förstått att det är ett sött vin. Någon som känner till detta vinet och kanske har druckit det?
     
  2. Skumpagne

    Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

    Domaine Touchais?
    Om det är denna producent så verkar det vara ett ganska hyffsat dessertvin som bör drickas snart, enligt cellartracker.
     
  3. Kalle

    Kalle Gäst

    Det står Vignobles Touchais på etiketten.
     
  4. magnum

    magnum Epernay, Frankrike

    Druckit det ett tiotal gånger stor flaskvariation dom bästa har varit riktigt bra och klarar nog att lagras ytterligare men kommer inte att utvecklas. Såldes på SB för ca 10 år sen för 140SEK.
     
  5. Skumpagne

    Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

    Bara att dricka och njuta alltså!
     
  6. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Go for it!
    Vi ser alla fram mot dina smaknoter!
     
  7. vintomas

    vintomas Bloggare

    Det är ett "andravin" till Moulin Touchais som gjordes just det året, som är en bra årgång. Jag har för mig att de hade unga stockar som de inte ville inkludera i vanliga Moulin Touchais, men som ändå gav bra vin. Det här vinet är aningen mindre sött än Moulin Touchais eftersom det kommer från något mindre mogna druvor, men fortfarande rätt tydligt sött. Jag provade en flaska för några månader sedan, och den var vid full vingör och smakade typiskt mogen söt Chenin Blanc, även om jag måste erkänna att jag först gissade söt Pinot Gris när jag fick den blint.
    Med tydliga kryddtoner och inte extremt hög sötma skulle jag inte kalla det för ett "dessertvin". Foie gras, patéer eller ostbricka (inkl. blåmögel) tror jag kan vara lämpligare kombinationer än de flesta söta desserter. I och för sig kan äppelkaka/äppelpaj alltid funka bra till Chenin, men då ska man hålla nere på sötman och avstå från att dränka den i söt vaniljsås, för det blir för lätt en för söt kombination för att vinet ska stå emot.
     
    Michael.S, Larseman, KockJohan och 3 andra gillar detta.
  8. Kalle

    Kalle Gäst

    Tack för era svar! Det får bli en ostbricka till vinet.
     
    ChristianB, Michael.S, StefanAkiko och 3 andra gillar detta.

Dela sidan