Jag har funderat på att bli vinrecensent inte minst pga att de flesta som skriver för pressen idag inte är några höjdare direkt.
För mig är det självklart att man delar in en recension i en bedömning av vinets doft, attack, mellanpalett och avslutning. Minst 10 sekunder i munnen behövs i regel tycker jag. Om de är ett ungt vin som kommer att utvecklas i flera år nämner man självklart de. Är de ett vin som inte kan sparas säger man det.
För unga finare vin testar man vinet nästa dag igen för att se om smaken ändrats.
Även i facktidningar verkar det vara väldigt få som bedömer vin enligt denna mall.
Mer än jag som tycker att denna mall för hur man testar vin bör användas som standard?
För mig är det självklart att man delar in en recension i en bedömning av vinets doft, attack, mellanpalett och avslutning. Minst 10 sekunder i munnen behövs i regel tycker jag. Om de är ett ungt vin som kommer att utvecklas i flera år nämner man självklart de. Är de ett vin som inte kan sparas säger man det.
För unga finare vin testar man vinet nästa dag igen för att se om smaken ändrats.
Även i facktidningar verkar det vara väldigt få som bedömer vin enligt denna mall.
Mer än jag som tycker att denna mall för hur man testar vin bör användas som standard?