Bakfickan Djuret (Stockholm)

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av vintjej, 17 september 2009.

  1. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Djuret?

    Menyn på kossa!

    Fritt ur minnet, väldigt förkortat:
    Fläsksvålar med chilimajja (inte så mycket ko direkt men...)
    Bröd med rillette på lägg
    Märgben med brioche och löjrom
    Tartar med lökring
    "charkbricka" med paté på tunga, bräss, lägg. Tupplever + korv
    Oxsvanssoppa med märg och hjärta
    Filé med spenat och rödbetor
    Kind med... ja, nånting som jag glömt.
    Ostar
    Citrondessert

    Efter filén var vi sjuuukt mätta. Då får vi frågan om vi fortsätter med samma vin till nästa varmrätt... What?? En till?
    Den rätten och efterföljande delade vi därför på.
    Kan nämna förresten ett kul sidospår; Min sambo är av naturen väldigt skeptisk (läs vägrar) till innälvsmat och allt som är "konstigt". Hon äter liksom inte varmkorv... Hennes kött skall dessutom vara så genomstekt att det är förstört. Hon kom till Djuret i tron att hon skulle få Biff & Bea, typ... Så blev det inte riktigt! ;D
     
  2. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Djuret?

    Sällan man går hungrig från Djuret.

    Har jobbar ett längre tag med min flickvän som när vi träffades gillade att få köttet tillagat "Well done, almost burned" till att nu endast beställa "rare" och med glädje äter allt från Foie Gras till Haggis. Hoppas att du inte fick för mycket stryk efter att ha rekommenderat Djuret då, eller sa du att du inte visste?
     
  3. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Djuret?

    haha.... närå, det gick bra!
     
  4. ae

    ae Medlem

    SV: Djuret?

    Apropå Djuret så har de en helt fantastisk grisfot på menyn. Foten är fylld med kycklingmousselin och kalvbräss. Potatispuré och bakad rotselleri till. Bara att gå dit och äta!
     
  5. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Djuret?

    Ska dit på måndag, då blir det vildsvin och viner från Ribera del Duero (men får se om jag inte trycker en Nebbiolo istället :) )
     
  6. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Djuret?

    Ska till Djuret och äta lite vildsvin.. Då jag inte är så inne på Ribera del Duero tänkte jag ta en Barolo istället.

    Kollade lite på listan och hittade en del gott bland annat från Giuseppe Mascarello som jag inte druckit så mycket från.
    Vad skulle ni ta av dessa?
    • 2004 Barolo Monprivato
    • 2004 Barolo Santo Stefano di Perno
    • 2004 Barolo Villero

    Alternativt blev jag lite sugen på den här Barbaresco från Marchesi di Grésy
    • 2001 Barbaresco Camp Gros Martinenga
     
  7. Jos

    Jos Medlem

    SV: Djuret?

    Men har du sett listan över Riberaviner? Jag menar de som de sätter ned i pris. Det skulle ju kunna vara så att de har Flor de Pingus eller kanske rentav Pingus till fyndpris... eller kanske nån Vega Sicilia.... De är ju i så fall fantastiska viner och helt klart måsten.

    Men visst, är det mest "moderna" och uppumpade Riberaviner så skulle jag nog hellre ta något annat från vanliga listan.
     
  8. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Djuret?

    Det blev inställt pga sjukdom så kan tyvärr inte säga vilka viner de har på listan för denna servering., Pingus skulls ju inte vara fel.
     
  9. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Djuret?

    Fick precis Djurets nyhetsbrev, gillar den här skrapan till branschen och den finstämda blygsamheten

    Sedan har de inte riktigt fattat att vissa naturliga viner kan vara goda men det kan jag väl ta, det finns ju trots allt ett gäng av dem på vinlistan iallafall :)
     
  10. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Djuret?

    Shorepower, hur var Djuret?
     
  11. sirlongfellow

    sirlongfellow Medlem

    SV: Djuret?

    Fler som undrar!
    Ska dit på fredag......
     
  12. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Djuret?

    Det var bra men kossan var bättre. Nu är vi på gradskillnader och jag påpekade det som jag hade lite synpunkter på

    Började med:
    • Halsen, som Rillette Aigre Doux i kroppkaka. Serveras med blodpudding, rökt fläsksida, Karl-Johansvampkräm, lingon och svampbuljong.
    Smakerna fungerade verkligen bra tillsammans. Det som jag hade lite synpunkter på var att jag normalt älskar Djurets blodpudding, krämig inuti och krispig utanpå. I denna rätt var blodpuddingen i lite för små kuber vilket gjorde att krämigheten försvann. Annars en trevlig rätt.

    Följde upp med:
    • XL Bog för 2 personer, som American Chophouse Wannabe, bräserade med öl, honung, chili och ingefära. Serveras med pumpapuré, coleslaw, bbq-sauce och handskurna trippelfriterade pommes frites.
    Fantastiskt kött med en väldigt god punpapuré. bbq-såsen var tyvärr allt för salt medan resten av tillbehören var bra. Man ska vara väldigt hungrig för denna rätt, flickvännen tog sorbet efteråt, själv blev det kaffe och en petit four.

    Hoppade över temavinerna då jag inte är någon fan av Ribera del Duero utan ställde istället in mig på en Nebbiolo.
    Efter lite diskussion valde jag en Marchesi di Grésy, 2001 Barbaresco Camp Gros Martinenga Väldigt trevlig Barbaresco. initalt lite sluten trots dekantering. Efterhand kommer mogna röda bär, tobak, mineraler och fint rök, nästan som en av en fin cigarr. Bra koncentration med tydliga tanniner som ändå inte dominerar utan är bra integrerad. Farligt lättdrucken och gifte sig väldigt bra med maten. Elegant.

    Blir nog ett varv till med vildsvin men ska också hinna med Pubologi, Ekstedt och Gastrologik så vi får se
     
  13. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Djuret?

    Meat in bread is good for you!. Djuret lanserar hamburgerdödarna!

    Kan inte låta bli att lägga in Djurets senaste nyhetsbrev. Förutom att lansera mackor med bravur så rekommenderar de en riktigt barrunda. Någon som hänger på :)


    [​IMG]

     
  14. sirlongfellow

    sirlongfellow Medlem

    SV: Djuret?

    Maten var ok, men hade förväntat mig lite bättre....
     
  15. 501

    501 Medlem

    SV: Djuret?

    Välskrivet, blir sugen på en macka med tanke på hur det kan sluta!!!


     
  16. Jos

    Jos Medlem

    SV: Djuret?

    Fy fan! Jag är på!! :p Men nån annan dag än i morn då..
     
  17. SV: Djuret?

    Åt köttmackorna i torsdags. Mycket goda!
     
  18. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Djuret?

    Berätta gärna mer. Köttmackorna står på provningslistan, Var där förra lördagen och åt bland annat en förrätt med murklor och confiterade kycklinghjärtan med lågtempererat ägg som var fantastisk god.

    [​IMG]
     
  19. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

  20. SV: Djuret?

    Har skrivit några rader om köttmackorna här.
    http://starfoodscout.wordpress.com/2012 ... pa-djuret/

    Var för övrigt på Esperanto igår. Fantastiskt bra!. Drack Dom Leflaive Clavoillon 06, bra trots varm årgång, och Groffier Chambolle Musigny Les Amoureuses 07, lysande!
     

Dela sidan