Bästa restaurangen i Stockholm?

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Skumpagne, 1 augusti 2013.

  1. Kostjan

    Kostjan Mot bättre vetande

    Stort av dej att ta reda på det bara för vår skull ;)
     
  2. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    I care. I really, really care.
     
  3. gece

    gece Man vänjer sig.

    Till skillnad från alla andra O'Learys? ;)
     
    kayaker och Anders Landström gillar detta.
  4. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    I would not know. :)
     
    kayaker gillar detta.
  5. SUPRA

    SUPRA Bäst

    Polaren gav deras julbord tummen upp. Iofs säger det nog inte så mycket när jag tänker efter. ;)

    Jag försökte äta med barnen på O'Learys vid ett besök i Vällingby (i tron att det var den bästa restaurangen där), men tydligen satte jag mig vid ett bord där man inte fick sitta (såg inga skyltar som sa så).

    Servitrisens bemötande :confused: gjorde dock att vi valde att gå därifrån, det kunde liksom aldrig bli ett bra besök efter det...
     
  6. SUPRA

    SUPRA Bäst

    Jag vill avråda från A Hereford Beefstouw i Göteborg också.
    Hade ett dåligt besök där för några år sedan och valde att kika in igen för att se hur stället utvecklats.
    Dålig service, skum lukt, fuktskada och maten var väl inte speciellt bra heller. Men dyrt är det. 780 kr för en tvårätters och 2-3 glas öl... :(

     
  7. Skumpagne

    Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

    Åt julbord på Operakällaren i år igen eftersom vi var så nöjda där förra året.
    Maten höll samma kvalitet som förra året men i år kändes det mer som en grisfest.
    Det var konstant 20-30 gubbar och tanter som omringade buffebordet och vägrade släppa in någon annan i närheten.
    Hade också en vild debatt med ena servitören som tyckte att systembolaget var det bästa som hänt Sverige.

    All n all så var jag besviken över Operakällaren i år.
    Mycket nöjd med sällskapet iaf och Clos du Goisses -79.
     
  8. KockJohan

    KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

    Yes! jag kände (tyvärr ) exakt igen ett par krogar.
    men jag bör dock upplysa om att precis så som han säger i dokumentären; så är det ett enkelt resultat utifrån när ni konsumenter efterfrågar en billig restaurang-upplevelse, fan tro inte ni äter några vidare bra råvaror då heller.....samma sak som att vi alla är överens om att inte dricka BiB för att vi vet att grundmaterialet inte är något vidare bra? Varför ska man då gå o äta en billig plankstek och tro att det är 'fint' med oxfilé ?
     
  9. Skumpagne

    Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

    Berätta här vilka det var då och spara oss tiden att google upp det på flashback... :rolleyes:
     
  10. chambertin

    chambertin Medlem

    Frågade du inte hur Operakällarens vinlista skulle sett ut om dom varit helt hänvisade till SB ?
    Undar hur många sommelierer som skulle vilja köa med resten av Stockholms vinnördar vid släppen eller sitta och klicka hysteriskt kl 10:00 vid weblanseringarna, eller konstatera att vinerna dom beställde på BS kom med en annan årgång... osv.
     
    kayaker, kristerb och Skumpagne gillar detta.
  11. Skumpagne

    Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

    Nää det skulle jag ju gjort naturligtvis.. fan att man komma på allt man borde sagt efteråt...
     
  12. yarik

    yarik Medlem

    Don’t believe the hype: AG är absolut inte den bästa (kött) restaurangen i Stockholm.

    Blev ett första (och definitivt sista) besök i måndags med min flickvän!

    Vi delade en Kronhjortstunga för starter, helt OK, ingenting att skriva hem om.

    Som huvudrätt fick jag en seg ‘entrecote’ med en hel del brosk i. Otroligt dålig kvalitet som man kanske förväntar sig på ett gatukök i landet nånstans.

    Tjejen fick deras ‘all in’ hamburgare. Översaltad, ganska tunn och övergrillat (helt genomstekt) kött serverad på gammalt och torrt bröd. Jag åt bättre på McD…

    Förstås blev det ingen dessert pga överstående.

    Det enda positiva med fiaskot var vinet: Mugneret Gibourg Vosne Romanee 2010. Ett vackert vin på alla sätt.

    Never again!
     
  13. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    Väldigt tråkigt. Har inte varit på AG på länge men som du hört gott. En fråga, sa du till på plats? Om det är så dåligt borde de ha tagit ut maten och kompenserat er
     
  14. yarik

    yarik Medlem

    Nej, vi klagade inte, dels för att vi är för blyga ;) och dels för att jag tvivlade att det skulle ha resulterat i någon positive ersättning (men i retrospektiv vi borda ha gjort det förstås). En restaurang som specialiserar på kött skulle inte serverar den mat vi fått, helt enkelt. Den mest förbryllade var att restaurangen var fullpackad (på en måndag) och folk i omgivningen verkade generellt nöjda!
     
  15. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    Man ska aldrig vara blyg. Klaga på plats. Dels ger man restaurangen en chans att rätta till problem, dels så tycker jag att hur man hanterar eventuella problem är nästan viktigare. Fel kan alltid uppstå. Tar man tag i det på rätt sätt så brukar det bli bra. Måste man tjafsa och bemöts dåligt, ja då ska det sågas riktigt hårt
     
    MartinE och sunqan gillar detta.
  16. KockJohan

    KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

    Det är just vid sådana tillfällen man MÅSTE klaga om något inte är till belåtenhet, det du skriver är förskräckligt :eek:
    Och du ska aldrig vara rädd för att få den rätta ersättningen, nästan alla bra krogar i sthlm har samma policy, är man inte nöjd med maten, behöver man inte betala
     
  17. yarik

    yarik Medlem

    ^^ Ni har båda helt rätt. Jag böjer mitt huvud i skam och lovar att klaga som fan nästa gång (men inte på AG förstås ;) )
     
    Anders Landström gillar detta.
  18. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    Ingen anledning att skämmas. Men klaga bör man :)
     
  19. KockJohan

    KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

    Om man inte tycker till, framförallt klagar, finns det till viss del ingen möjlighet till utveckling, men framförallt lär du bara fortsätta att få en missnöjd-krogupplevelse. Låt inget skit passera utan att säga till!
     
  20. Belmont

    Belmont Medlem

    När jag var i Stockholm sist käkade vi på Griffins Steakhouse och vågar nog säga det va topp-3 bästa jag ätit någonsin.
    Flanksteken va helt otrolig!
     

Dela sidan