Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Björk och Bambu (Göteborg)

Crist(al)ian 77

50 Shades of Grape
Administratör
Efter att druckit upp slatten av en fantastisk Salon 97 på balkongen som nu var som en bra bourgogne dagarna efter och ytterligare en Roederer 08 på balkongen så bestämde jag och @Jesper att det var dags för lite mat. Tanken var Strega men det var mer än en timmes väntetid och med tanke på att utsagan kom från en italienare så bestämde vi oss för att gå vidare. På vägen bestämde vi oss för Bjork och Bambu som Jesper tidigare pratat väl om. En restaurang med tydliga asiatiska influenser som beror på kärleken både till maten och den andre parten om jag förstått saken rätt. När vi kom dit så höll de på att städa köket och det var glest med folk men vi fick beställa mat.

Efter att ha kollat igenom menyn så blev det självklara valet deras 6-rätters, vet inte hur nöjda kockarna var för det beslutet men hovmästaren tillika ena ägaren var i alla fall glad. Då det var en tisdag och Jesper skulle jobba dagen efter försökte han komma undan med alkoholfritt men jag övertalade honom snabbt om att dela på ett vinpaket. Detta var inga problem även om vi skämdes lite när de var väl generösa med vin, vi valde inte ett halvt för att spara pengar utan för att spara hälsan...:rolleyes:

Först kom lite amisar och det började på topp och har man anklever som start så har man med mig på tåget! Skön blandning av rena smaker och fina sushirullar.
1.JPG

Sen friterade pocherade? ägg. Aldrig ätit men gott och följde upp fetman i anklevern på ett bra sätt. Till det serverades en diesling från NY. Ytterligare en anledning till att vi delade på ett vinpaket var att vinlistan inte tilltalade oss. Men det berodde på att alla viner var för oss okända från USA/Kanada. Anledningen visade sig vara att ägarna hade familj med vingård där vilket genast gjorde att vinerna smakade bättre! :)

2 ägg.JPG

Följt av kräftdumplings och jätteräka med lök och fänkål. Återigen rena välavvägda smaker och anisen från lakritsroten tillsammans med fänkålen var lite vågad men lyckad kombo. Ytterligare ett vitt som jag glömt, inget vidare att dricka men funkade bra till maten.

3 kräftdumplings.JPG

Tredje rätten var klassiska nudlar med blåmusslor, krondill och selleri. Ytterligare en enastående rätt med utpräglade smaker.
4 nudlar.jpg

Den fjärde rätten saknar bild men det var en kolja med blomkål, kantaraller, miso och oxsvansbuljong. Till detta ett rött vin (merlot om jag kom ihåg rätt) som var kvällens bästa kombo. Det var en viss smörighet i vinet som funkade utmärkt till fisken samtidigt som det klarade de lite kraftigare smakerna av buljongen på ett bra sätt. Alltid kul med rött till fisk när det funkar.

Sen blev det biff med rökig teriyaki och tydliga asiatiska smaker. Den svagaste rätten för min del men ändå riktigt bra.

6 biff.JPG

Efterrätten var pannkaka med plommonglass som avslutade denna fantastiska middag.

7.JPG

Alla rätterna hade rena och utpräglade smaker och skiljlde sig rejält från varandra på ett bra sätt. Tyder på en kreativ skicklig och modig kock som kan utveckla en hel innovativ meny utan att göra det enkelt för sig.

Nu var det tre veckor sedan vi var där så smakbeskrivningarna är en aning spartanska för att inte tala om vinbeskrivningarna... Så det framgår nog inte hur bra det var ovan och jag har tidigare fått antydningar av IT-nörden på forumet (@Sörplarn vet vem :p) om att jag är hård och kräsen i mina bedömningar. Kanske just därför kände jag mig tvingad att skriva om denna fantastiska restaurang då det är helt ofattbart att de inte har mer folk. När vi påpekade hur nöjda vi var och vilka referenser vi har så nämnde de att GP styr efterfrågan och om jag fattade det rätt så har de inte varit där sen det öppnade eller åtminstone inte gett det bra betyg. Jesper tyckte det var minst lika bra som Hoze om inte bättre och för egen del är det den bästa restaurangupplevelsen i år som inkluderar vRÅ som har samma inriktning (bortser från Stefan Karlssons privata meny till Salonvertikalen). Nu har jag bara varit på Björk och Bambu en gång men utifrån det så skulle jag ge det ** på en gång! Så bra var det och hoppas nu på att jag kan locka er andra att besöka stället, dels för att de är värda mer folk och framförallt för att höra era recensioner.

Gå nu dit jag kan gå i god för stället så gillar ni inte det, skyll på undertecknad. Får detta stället * så vet ni vem som rekommenderade det först.:cigarr:
 

Attachments

  • IMG_0081[1].JPG
    IMG_0081[1].JPG
    69,4 KB · Visningar: 281

Mattias Schyberg

Administratör
Efter att druckit upp slatten av en fantastisk Salon 97 på balkongen som nu var som en bra bourgogne dagarna efter och ytterligare en Roederer 08 på balkongen så bestämde jag och @Jesper att det var dags för lite mat. Tanken var Strega men det var mer än en timmes väntetid och med tanke på att utsagan kom från en italienare så bestämde vi oss för att gå vidare. På vägen bestämde vi oss för Bjork och Bambu som Jesper tidigare pratat väl om. En restaurang med tydliga asiatiska influenser som beror på kärleken både till maten och den andre parten om jag förstått saken rätt. När vi kom dit så höll de på att städa köket och det var glest med folk men vi fick beställa mat.

Efter att ha kollat igenom menyn så blev det självklara valet deras 6-rätters, vet inte hur nöjda kockarna var för det beslutet men hovmästaren tillika ena ägaren var i alla fall glad. Då det var en tisdag och Jesper skulle jobba dagen efter försökte han komma undan med alkoholfritt men jag övertalade honom snabbt om att dela på ett vinpaket. Detta var inga problem även om vi skämdes lite när de var väl generösa med vin, vi valde inte ett halvt för att spara pengar utan för att spara hälsan...:rolleyes:

Först kom lite amisar och det började på topp och har man anklever som start så har man med mig på tåget! Skön blandning av rena smaker och fina sushirullar.
Visa bifogad bild 4876

Sen friterade pocherade? ägg. Aldrig ätit men gott och följde upp fetman i anklevern på ett bra sätt. Till det serverades en diesling från NY. Ytterligare en anledning till att vi delade på ett vinpaket var att vinlistan inte tilltalade oss. Men det berodde på att alla viner var för oss okända från USA/Kanada. Anledningen visade sig vara att ägarna hade familj med vingård där vilket genast gjorde att vinerna smakade bättre! :)

Visa bifogad bild 4877

Följt av kräftdumplings och jätteräka med lök och fänkål. Återigen rena välavvägda smaker och anisen från lakritsroten tillsammans med fänkålen var lite vågad men lyckad kombo. Ytterligare ett vitt som jag glömt, inget vidare att dricka men funkade bra till maten.

Visa bifogad bild 4878

Tredje rätten var klassiska nudlar med blåmusslor, krondill och selleri. Ytterligare en enastående rätt med utpräglade smaker.
Visa bifogad bild 4879

Den fjärde rätten saknar bild men det var en kolja med blomkål, kantaraller, miso och oxsvansbuljong. Till detta ett rött vin (merlot om jag kom ihåg rätt) som var kvällens bästa kombo. Det var en viss smörighet i vinet som funkade utmärkt till fisken samtidigt som det klarade de lite kraftigare smakerna av buljongen på ett bra sätt. Alltid kul med rött till fisk när det funkar.

Sen blev det biff med rökig teriyaki och tydliga asiatiska smaker. Den svagaste rätten för min del men ändå riktigt bra.

Visa bifogad bild 4883

Efterrätten var pannkaka med plommonglass som avslutade denna fantastiska middag.

Visa bifogad bild 4884

Alla rätterna hade rena och utpräglade smaker och skiljlde sig rejält från varandra på ett bra sätt. Tyder på en kreativ skicklig och modig kock som kan utveckla en hel innovativ meny utan att göra det enkelt för sig.

Nu var det tre veckor sedan vi var där så smakbeskrivningarna är en aning spartanska för att inte tala om vinbeskrivningarna... Så det framgår nog inte hur bra det var ovan och jag har tidigare fått antydningar av IT-nörden på forumet (@Sörplarn vet vem :p) om att jag är hård och kräsen i mina bedömningar. Kanske just därför kände jag mig tvingad att skriva om denna fantastiska restaurang då det är helt ofattbart att de inte har mer folk. När vi påpekade hur nöjda vi var och vilka referenser vi har så nämnde de att GP styr efterfrågan och om jag fattade det rätt så har de inte varit där sen det öppnade eller åtminstone inte gett det bra betyg. Jesper tyckte det var minst lika bra som Hoze om inte bättre och för egen del är det den bästa restaurangupplevelsen i år som inkluderar vRÅ som har samma inriktning (bortser från Stefan Karlssons privata meny till Salonvertikalen). Nu har jag bara varit på Björk och Bambu en gång men utifrån det så skulle jag ge det ** på en gång! Så bra var det och hoppas nu på att jag kan locka er andra att besöka stället, dels för att de är värda mer folk och framförallt för att höra era recensioner.

Gå nu dit jag kan gå i god för stället så gillar ni inte det, skyll på undertecknad. Får detta stället * så vet ni vem som rekommenderade det först.:cigarr:
Har aldrig hört talas om stället och har ju tyvärr inte läst om det i GP, så det kan ju aldrig vara bra, dessutom så är det nog ett av de sämsta namnen på en restaurang jag kan minnas. ;)

Låter som ett bra ställe att prova, men jag vill inte ha ännu ett ställe med fokus på amerikanska viner! :(
 
Trådskapare
Crist(al)ian 77

Crist(al)ian 77

50 Shades of Grape
Administratör
Återbesök!

Denna gång gick jag för avsmakningsmenyn (9 rätters) som måste förbeställas. Med tanke på en begränsad vinlista och svårigheten att matcha 9 asiatiskt influerade rätter så blev det vinpaket som var adekvat.

Efter lite sedvanlig amuse med idag nästan obligatorisk rödbeta blev det torsk i brynt smör med skinn och kinakål. Bra början med god fisk och smörsås med drag av kola, till det en fet fatad ungersk xxx. Sen kräftdumplings med rädisa och fänkål. Tuggmotstånd och Alsace pinot gris. Som tredje rätt så stannade vi i havet och avnjöt västkustsbläckfisk, med majrova och mandel. Efter det så blev det nudlar med blåmusselbuljong som för mig var en av de bästa rätterna om inte den bästa, tyvärr var det något Sicilanskt naturvin till och dessutom fjärde stilla vita i rad... Men det är nackdelen med asiatiskt, dvs att det blir mycket vitt.

Femte rätten var en sublim råbiff med någon japanskt tillbehör som såg ut som anklevermousse. Äggulan saknades men det funkade förvånansvärt bra utan. Sen kom huvudrätten en ångad fläsksida med råraka, lökpuré och wasabi. Signaturrätten som hade funnits med sedan starten och för många favoriten för kvällen till det något spanskt rött som gick att dricka. Visst var det gott även om lång eller ångkok inte är min favorit men intressant att få ihop den med wasabi.

Första efterrätten var en karamelliserat äpple med en liten kaka, cashewnötter och kanel. Kakan var riktigt god och en bra början på det söta. Nästa rätt var en efterrätt på jordärtskocka, choklad och päron. Lika mastigt som gott och jag brukar klaga på att det serveras för få efterrätter på avsmakningsmenyer så jag blev inte besviken när det kom in en tredje och dessutom med favoriten hallon! En hallonglass med lite lakritspulver och på menyn står det jasminris men det har jag inget minne av.:rolleyes:

Sammantaget en riktigt trevlig middag även om jag inte är lika imponerad som första gången, men det är oftast problemet med förväntningar. Det blir som bäst när man inte vet vad som kan förväntas. Oavsett så definitivt en av de bättre restaurangerna i Göteborg så gå dit.
 
Toppen