Champagne Savart Brut Bulle de Rosé

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av TEGE, 18 september 2013.

  1. TEGE

    TEGE Medlem

    Skall ha en liten middag, och har några flaskor.
    Vill ha det till nån förrätt, alt. välkomstdryck.

    Vad kan man bjuda på som passar till?
     
  2. Gurto

    Gurto Medlem

    SV: Champagne Savart Brut Bulle de Rosé

    Har inte druckit champagnen i fråga men tycker själv att roséskumpa brukar göra sig bra till lättare kötträtter eller kraftigare fisk. Några spontana idéer:

    Lätthalstrad tonfisk. Krydda med svartpeppar, salt och citronzest. Servera med avokado och rödlök.

    Vitello tonnato - för avancerat att skriva allt här så googla efter något mer autentiskt recept. Använd för Guds skull inte något förenklat recept som innehåller köpemajonnäs!

    Carpaccio med pinjenötter, rostad palsternacka, rucola och rökt rapsolja (om du har en rök då. Bara att röka i en timme eller så. Annars ta någon bra olivolja)

    Hoppas jag gett dig någon vettig idé och att skumpa och käk smakar bra :)
     
  3. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Champagne Savart Brut Bulle de Rosé

    Ett kombinerat förslag. Servera snyggt med avakado, och lite krydda med sting.
     
  4. KockJohan

    KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

    SV: Champagne Savart Brut Bulle de Rosé

    Savart rosé förtjänar mat! Personlig favorit är salmalax tartar eller en carpaccio med enkla tillbehör gärna någon mysig emulsion till oxå
     
  5. Martin Berggren

    Martin Berggren Bad santa

    SV: Champagne Savart Brut Bulle de Rosé

    Gärna Johans salmalax tartar ;D
     
  6. Per Stade

    Per Stade Lege artis

    SV: Champagne Savart Brut Bulle de Rosé

    Låter alldeles för gott!
    Har du något recept?
     
  7. KockJohan

    KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

    SV: Champagne Savart Brut Bulle de Rosé

    Recept på lax tartar?...blir väldigt kort i så fall...köp en bra färsk lax och finhacka - Done !

    Haha :) men om du vill lägga lite kärlek i de o ändå göra det enkelt kan du somsagt hacka laxen i små 1mm x 1mm tärningar och pressa i lite citron och smaka upp med lite havssalt sen är det alltid gott att ha något krämigt och salt till. Ett roligt tillbehör kan tex vara att göra en mumsig dillcremé. Ta lite färsk dill och mixa med ca lika mycket neutral olja tills dilloljan når 56grader. Sen tar du o gör en majjo, genom att mixa lite äggula med salt och en god senap du gillar montera sedan ned dilloljan ooch smaka upp med citron så får du en färgglad kräm ! Sen kompletterar du med fördel med tex surdegskrutong eller en riktigt salt parmesan och ett gott vin- enkelt! - så lovar jag at din mun blir glad ;)
     
  8. Emanuel

    Emanuel - Ad astra per alas amforae

    Blev plötlsigt väldigt sugen på en laxtartar och ett glas bubbel, den här tråden förtjänar en liten bump nu när en ny laddning Savart precis hamnat i händerna på törstiga Finewinesare.
     
    Per Stade gillar detta.

Dela sidan