Champagnehus satsar på vinlagring på åländsk havsbotten

Diskussion i 'Vin' startad av Magnus L, 21 juli 2014.

  1. Magnus L

    Magnus L urydhtfilgukj

  2. vintomas

    vintomas Bloggare

    Räta ut frågetecknet efter gimmick till ett utropstecken. Och sänka ner flaskor med etikett på i havsvatten??? Gör ju att hela bilden ser arrangerad ut. Mognar långsammare - tja, det är väl kallare på Östersjöns botten än i källaren där hemma. Det måste vara enklare och billigare att bygga ett kallare förvaringsrum i Reims/Epernay än att frakta flaskor till kusten och anlita dykare och kranbåtar (två gånger - ner och upp), samt därefter sanera flaskorna från havets flora och fauna.
     
  3. Vino fino

    Vino fino Medlem

    Gimmick!

    Det inleddes sådana initiativ redan för ett tiotal år sedan med ett antal vinmakare i Loire som lade ut viner utanför Nantes i ett samarbete med några hus i Rioja som lade ut sina viner på södra sidan av Biscayabukten. De har säkert plats för Champagne också... men det ger inte samma marknadsföringsvärde, antar jag.
     

Dela sidan