Dricka till maten - Stora kombinationstråden [sammanslagna trådar - Krug]

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av EuphoniC, 2 oktober 2008.

  1. Martin

    Martin Medlem

    Vin till Barolokokta päron och vanijglass

    Hjälp..
    Står still i hövvet..

    Vill förstärka eller komplettera - men inte förstöra..

    Kanel ingår oxå i det ihopkokta Barolo-joxet.

    anyone?
     
  2. Pomerol

    Pomerol Medlem

    SV: Vin till kalvfilé Oscar

    Vad valde du för vin till slut och hur blev kombinationen?
     
  3. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    Ackompanjera Anka?

    Ska för typ andra gången i mitt liv ge mig på att tillaga anka. (varför gör man inte anka oftare egentligen? Det är ju så gott!)

    Men vad f*n dricker man till anka egentligen?? Vad har sällskapet för förslag?
    Det blir inte något avancerat, utan hårdstekta bröst som får bli lagom färdigstekta i ugn. Till detta något enklare tillbehör, skulle jag tro...

    Jag har inte en susning vad jag druckit till anka tidigare, det har oftast varit på lokal och jag har heelt förträngt tillfällena....
     
  4. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Ackompanjera Anka?

    Pinne är ju ganska klassiskt till! Kör en skön rödvinsreduktion till som du låter hallon och körsbär koka in i också så fungerar det perfekt med en bra Pinot. Prova gärna en nya världen, exempelvis en Marimar Torres från Cali eller en Felton från Nya Zeeland.
     
  5. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Ackompanjera Anka?

    När jag var på japansk restaurang fick jag plommonvin till ankan.

    Jag är neutral till förslaget. Det finns nog bättre, jag hade satsat på ett rödvin.
     
  6. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Ackompanjera Anka?

    Sicken jävla tur att det är bärsäsong nu då, så jag hittar fina hallon och körsbär. ;)
    Pinne it is, klart och betalt!
     
  7. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Ackompanjera Anka?

    Aaah, men se där min öboende bekanta! Det vär därför Gud i sin obegränsade vihet skapade varmare länder och saluhallar!
     
  8. goka

    goka Medlem

    SV: Vin till kalvfilé Oscar

    Jo, det blev en Stoneleigh Pinot Noir som fick ackompanjera kalvfilén. Naturligtvis massor av röda bär, och kanske en aningens mer matig intressant avklingande smak som tappert höll i sig något längre än de allra enklaste pinot-vinerna.

    Det passade mycket bra till anrättningen, men hade inte en chans att ta över huvudrollen från kalvfilén som var helt oerhört mjäll och god. Tror den gick på 415 kr/kg, men det var värt varenda öre, och sammantaget kan jag varmt rekommendera hela paketet. Men jag kommer nog testa en finare pinot till det nästa gång.

    Tack för goda och tydliga tips!
     
  9. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Dricka till maten - Stora kombinationstråden [sammanslagna trådar - Krug]

    Har slagit ihop ett flertal trådar i samma ämne, det är bättre att ha allt på samma ställe.

    Krug
     
  10. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Ackompanjera Anka?

    SS fixar tyvärr inte att skaka fram pavor ur beställningssortimentet på en eftermiddag... ???
     
  11. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Dricka till maten - Stora kombinationstråden [sammanslagna trådar - Krug]

    Ännu ett skäl att vara bitter och besviken. Men det finns kanske några andra pinnealternativ.
     
  12. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Dricka till maten - Stora kombinationstråden [sammanslagna trådar - Krug]

    Jo men visst.... Jag tror det löser sig vettu....
     
  13. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Dricka till maten - Stora kombinationstråden [sammanslagna trådar - Krug]

    Jaha vänner, då var det dags igen.
    Nu snackar vi "pärlor åt svin-middag". Gästerna vi skall ha på lunch skulle själva lätt kunna bjuda på Dafgårds micromat med Önos blandsaft. Men skitsamma, det hör kanske inte hit.
    Jag tänkte dock hålla en viss nivå trots allt och bjuda på "gräddig" fisk- och skaldjurssoppa med massor av dill, timjan och lite chili. Till detta färskt bröd och nån smarrig ost.
    Fisk och lämpliga viner (sushi undantaget) är för mig outforkskade områden, jag är köttätare! ;D
    So, hit me!!

    By the way, gärna nåt jag kan få tag på innan i morgon typ... ???
     
  14. anders

    anders Medlem

    SV: Dricka till maten - Stora kombinationstråden [sammanslagna trådar - Krug]

    Eftersom jag tolkar 'gräddig' som att soppan är ganska fet så tänker jag syra. En Chablis kanske. Eller Riesling från gamla världen; distrikt, och därmed smak, avhängigt tonerna i din soppa.
     
  15. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Dricka till maten - Stora kombinationstråden [sammanslagna trådar - Krug]

    Gräddig fisk + Krispig rajsling, gärna med en tad socker... Kanske någon liten Tysk?

    Du kan säkert hitta någon blå flaska på ditt lokala bolag! :)
     
  16. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Dricka till maten - Stora kombinationstråden [sammanslagna trådar - Krug]

    Tack för svaren A & K!!
    Precis, gräddig = fet = syra. Så långt är jag med, men undrande över dillsmaken...
     
  17. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Dricka till maten - Stora kombinationstråden [sammanslagna trådar - Krug]

    Du kan ju blanda 50/50 med en Rioja...
     
  18. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Dricka till maten - Stora kombinationstråden [sammanslagna trådar - Krug]

    Haha... ;D
     
  19. anders

    anders Medlem

    SV: Dricka till maten - Stora kombinationstråden [sammanslagna trådar - Krug]

    Jag föreslår att du köper två flaskor. Du har en som matlagningsvin så du kan testa hur mycket dill som vinet klarar. Öka dillmängden sakta men säker och ta en klunk vin samtidigt.
    Som bonus kommer du vara lite skönt avslappnad när svinen kommer och börjar yra om Barfgård och hallonsaft.
     
  20. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Dricka till maten - Stora kombinationstråden [sammanslagna trådar - Krug]

    Anders, du är då alltid att lita på... ;)
     

Dela sidan