Era recept på köttfärslimpa

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av R.P, 25 september 2009.

  1. R.P

    R.P Medlem

    Gjorde en för första gången nu i veckan, jag körde på: ca 500g nötfärs, 2 ägg, 1-2 dl grädde, en riven lök och en matsked dijonsenap, lindade in den i bacon, ca 50-60 min i 170 grader. Blev hur bra som helst, gjorde svampsås på skyn. Helt otroligt enkelt och god vardagsmat, finns hur mycket recept/varianter som helst på köttfärslimpa, hur gör ni er "limpa"?
     
  2. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Era recept på köttfärslimpa

    you are on the slippery slope towards tacotårta....


    Skämt åsido! Jag har banne mig inte gjort någon köttfärslimpa på evigheter, men det känns som att en ordentlig mängd gräddbröd är nödvändigt för att få den luftig och mör och inte bara som en köttsula.
     
  3. R.P

    R.P Medlem

    SV: Era recept på köttfärslimpa

    Jag vet hur WT köttfärslimpa är, men det är så retro att jag var tvungen...
     
  4. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Era recept på köttfärslimpa

    Nej, köttfärslimpa är mer "falsk fläskfilé". Alltså snäppet festligare.;)

    F ö brukar jag tycka att den måsta vara rätt lös i konsistensen när man gräddar den för att den inte blir för torr. Lök och morötter runtom som får stekamed och gotta sig i fettet brukar bli gott också.
     

Dela sidan