D
Dr Doc
Med ojämna mellanrum brukar undertecknad sammanstråla med en handfull vänner i det höga syftet att avnjuta en Brakmiddag. Som sig bör ägnas glasens innehåll erforderlig omtanke och detta forum har varit till hjälp vid förberedelserna inför tidigare tillfällen. Emedan den portugisiska vinfloran utsetts till kommande ämne för förkovran önskar jag nu besvära er om vägledning. Bortsett från portvin ger vi oss nämligen in på obruten mark!
Det jag behöver hjälp med är att identifiera ett antal buteljer som tillsammans kan erbjuda en översikt av Portugals vinmakeri i den mån det låter sig göras på en helkväll. Dvs jag tänker mig välgjorda axplock från envar av de grövre grenarna på stammen "Portugal" och inte hela lövverket. Är det möjligt?
Klassiska variationer föredras generellt framför nytänkande djärvheter och det får gärna råda en övervikt mot röda viner.
Tips på harmoniserande smaker eller rätter välkomnas varmt och här finns inga begränsningar till det portugisiska köket.
Det enda randvillkoret jag har att förhålla mig till är huvudrätten som redan fastställts till att bli Beef Wellington.
Ingen strikt budgetbegränsning råder men det är önskvärt att kunna beställa hem godbitarna till SB.
Det jag behöver hjälp med är att identifiera ett antal buteljer som tillsammans kan erbjuda en översikt av Portugals vinmakeri i den mån det låter sig göras på en helkväll. Dvs jag tänker mig välgjorda axplock från envar av de grövre grenarna på stammen "Portugal" och inte hela lövverket. Är det möjligt?
Klassiska variationer föredras generellt framför nytänkande djärvheter och det får gärna råda en övervikt mot röda viner.
Tips på harmoniserande smaker eller rätter välkomnas varmt och här finns inga begränsningar till det portugisiska köket.
Det enda randvillkoret jag har att förhålla mig till är huvudrätten som redan fastställts till att bli Beef Wellington.
Ingen strikt budgetbegränsning råder men det är önskvärt att kunna beställa hem godbitarna till SB.