Emanuel
Instagram; Swedish Champagne Dude
Sitter och planerar årets nyårsmeny och är förstås nyfiken på vad resten av forumet tänkte ha i kastruller och glas i väntan på det nya året?
Runt vårt bord blir vi sex vuxna och lika många barn så jag har fått strikta order av min fru att "inte krångla till det för mycket" vilket förstås förtar lite av matlagningsglädjen för min del.
Hur som helst har jag fått för mig att jag vill göra andfilé i någon form, traditionellt gör man ju gärna någon sorts mos a'la jordärtsskockspuré eller kanskse någon mousse på rotselleri... Men nja, och rostade potatisar i olika skepnader känns också trist så jag funderar på om man kanske kunde köra en liten risottopilaff på svamp vid sidan och kanske någon reduktion på portvin att dutta köttet i?
Nu är det ju snutt på majestätsbrott i Italien att servera köttbit och risotto på samma tallrik men jag känner att det kan bli en bra kombo?
Vad har ni andra för matplaner inför det nya året?
Runt vårt bord blir vi sex vuxna och lika många barn så jag har fått strikta order av min fru att "inte krångla till det för mycket" vilket förstås förtar lite av matlagningsglädjen för min del.
Hur som helst har jag fått för mig att jag vill göra andfilé i någon form, traditionellt gör man ju gärna någon sorts mos a'la jordärtsskockspuré eller kanskse någon mousse på rotselleri... Men nja, och rostade potatisar i olika skepnader känns också trist så jag funderar på om man kanske kunde köra en liten risottopilaff på svamp vid sidan och kanske någon reduktion på portvin att dutta köttet i?
Nu är det ju snutt på majestätsbrott i Italien att servera köttbit och risotto på samma tallrik men jag känner att det kan bli en bra kombo?
Vad har ni andra för matplaner inför det nya året?