Fyra frågor [Claude Val och Kronstam - admin]

Diskussion i 'Vin' startad av Pomerol, 30 november 2008.

  1. Pomerol

    Pomerol Medlem

  2. Pomerol

    Pomerol Medlem

    SV: Fyra frågor [Claude Val och Kronstam - admin]

    En mycket gammalt bloginlägg som jag snubblade över tar upp ämnet. Om ni redan har läst det så ber jag om ursäkt, annars håll till godo och missa inte kommentarerna.
     
  3. Skanstull

    Skanstull Medlem

    SV: Fyra frågor [Claude Val och Kronstam - admin]

    Intressant.
     
  4. Jos

    Jos Medlem

    SV: Fyra frågor [Claude Val och Kronstam - admin]

    Edit; Sry.. Feeel av mig...
     
  5. vininfo.nu

    vininfo.nu Medlem

    SV: Fyra frågor [Claude Val och Kronstam - admin]

    Hela kronstam historien är pinsam på flera sätt... Dels hyllningen till dessa viner som inte kostat ngt att producera och dels faktiskt hyllningen till skruvkorken och därmed också påhoppet på dom naturliga korkarna.

    Faktum är att man idag (som producent) kan köpa analyserade batcher naturkork, med minimal risk för korkdefekt, eller sk agglomererade korkar där man tvättat ur korkarna med flytande koldioxid. Den här senare metoden är på många sätt mer hitec än skruvkorkarna och resultatet är korkar gjorda av naturmaterial som är inerta och garanterat fria från korkdefekt.

    Dessutom så är många av skruvkapsylerna för täta vilket gör att man istället för långsam oxidation, som är fallet normalt, så får man snarare reduktion, med bildning av bland annat illalutande merkaptaner (svavelföreningar). Detta har uppmärksammats gång på gång, bl.a. av Australian Wine Research Institute, årliga Wine Challange i London, för att inte tala om vinlitteratur. Tyvärr så är Kronstam långt ifrån påläst även när det gäller teori...
     
  6. Allaboda

    Allaboda Medlem

    SV: Fyra frågor [Claude Val och Kronstam - admin]

    Källa till koldioxidbehandlade korkar och deras förträfflighet? Vore intressant att läsa mer om. T.ex. vad de kostar.

    Kork kontra skruvkork i förhållande till lagring debatteras väl fortfarande?
    Och till Kronstams försvar (trodde aldrig jag skriva de orden) så är väl Claude Val inte ett lagringsobjekt direkt.

    Jag är för skruvkorkar på viner jag inte ska lagra.
     
  7. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Fyra frågor [Claude Val och Kronstam - admin]

    Diskussionen kring förslutningsmetoder ska kanske tas i en annan tråd, men problematiken med korkdefekt försvinner tyvärr inte bara för att det numera finns tcafria korkar att köpa. DIAM och andra produkter kostar nämligen en hel del vilket gör det ekonomiskt omöjligt för bulkproducenter att sätta den typen av förslutningar i buteljerade bulkviner (vilket är det vi talar om med Claude val).

    Sen att Kronstam i mångt och mycket är en lallare... Ja, det är ju en annan fråga.
     
  8. kayaker

    kayaker Cyklist

  9. Lando

    Lando Medlem

    SV: Fyra frågor [Claude Val och Kronstam - admin]

    BGK:

    Bengt-Göran Kronstam åker inte på gruppresor som branschen ordnar. Han föredrar att åka ensam och vara oberoende.

     
  10. Pomerol

    Pomerol Medlem

    SV: Fyra frågor [Claude Val och Kronstam - admin]

    Äntligen - som Gert skulle ha sagt men äntligen nämner BGK Calude Val igen. Återigen som ett julklappstips:

    2008 Claude Val Blanc
    Frankrike, VdP d’Oc, 56 kr
    Nr 5552
    Det franska vinet har fått allt svårare att hävda sig på budgetsidan, men detta är ett strålande smakprov på marknadsanpassning. Stort är det inte, men lättdrucket och lättgillat nog för att passa de flesta. Doften är vidöppen, smaken rik och fruktig i rejäl, matorienterad, för priset välgjord stil.


    För det första, Claude Val köper man inte till sina vänner utan till sina ovänner.
    För det andra, man köper inte julklappar till sina ovänner.
     
  11. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Fyra frågor [Claude Val och Kronstam - admin]

    Trodde han slutat med att promota Claude De Val men ack å fel hade jag.
     
  12. Pomerol

    Pomerol Medlem

    SV: Fyra frågor [Claude Val och Kronstam - admin]

    Konstigt nog slutade han efter att hans oförklarliga intresse för vinet uppmärksammades på forumet och en del bloggar.
     
  13. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Fyra frågor [Claude Val och Kronstam - admin]

    Just detta faktum är oerhört intressant. Kanske känner han att det är dags att prova igen så att han kan få lite julklappar av Salming ;)
     
  14. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Fyra frågor [Claude Val och Kronstam - admin]

    Han kanske behöver nya kalsonger? ;D
     
  15. bmf

    bmf Medlem

  16. kayaker

    kayaker Cyklist

  17. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Fyra frågor [Claude Val och Kronstam - admin]

    HAHAHAHA!!! ;D


    2008 Claude Val Rouge
    Frankrike, VdP d’Oc
    Nr 32153, 59 kr
    Här befinner vi oss vid den övre gränsen för listans budgetstämpel, en magisk brytpunkt för många. :-\
    Både detta och det vita syskonvinet med samma namn (nr 5552, 56 kr) har kvalat in genom succé i beställningssortimentet. Två perfekta viner för den stora festen, om du vill hålla kostnaden nere.
     
  18. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Fyra frågor [Claude Val och Kronstam - admin]

    Han är ju helt sanslös! Att han inte ger sig.
     
  19. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Fyra frågor [Claude Val och Kronstam - admin]

    Vad sa ni nu då?

    Det är sjukt vad prisfixerad han är.

    Kul med kommentaren om färskt vin. ;D Och här sitter vi och pratar om lagring.

    http://www.dn.se/mat-dryck/dryck/har-hi ... -1.1023078

    BOXARNA
    2008 Barone
    Ricasoli Formulae
    Italien, Toscana, 229 kr
    Nr 12300

    Den svenska vinmarknaden har gått in i en fas där boxarna blir antingen billigare eller dyrare. Själv föredrar jag de senare som ger mycket mer.
    Ricasoliboxen är årets vinnare och det är inte första gången. Här får du ett rejält tjut, framställt av samma ambitiösa team som Ricasolis dyrbaraste lyxviner med den kultförklarade Carlo Ferrini i spetsen. Som alltid gäller dock tipset att kolla datumstämpeln. Ju färskare vin, desto godare smakar det. Ställ in boxen i kylen, det borde Systemet också göra.
     
  20. anders

    anders Medlem

    SV: Fyra frågor [Claude Val och Kronstam - admin]

    Ursäkten med boxar brukar ju vara att det är så smidigt när man bara vill ta ett glas. Perfekt att då ha ett RÖDVIN i KYLSKÅPET eftersom det då håller en så perfekt serveringstemperatur... Nu kan vi dock konstatera att om man är så pass svagbegåvad att man köper boxar så skiter man uppenbarligen i hur det smakar och därmed är det högst troligt att man också fullständigt skiter i serveringstemperaturen.

    Den här mannen håller i stadig takt på att diskvalificera sig från alla seriösa vinforum. Den dagen kontraktet med DN går ut kan han se fram emot att få prova ännu fler boxar för kvällstidningarna.
     

Dela sidan