Gastrologik

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Jos, 17 januari 2012.

  1. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Gastrologik

    Insåg att jag jag har ett återbesök som jag måste göra. Inte mycket på listan att dricka :)
     
  2. Jos

    Jos Medlem

    SV: Gastrologik

    Bara att hänga med ;)
     
  3. Jos

    Jos Medlem

    SV: Gastrologik

    Rousseau Chambertin för 2500... Hmm... :p
     
  4. Martin Berggren

    Martin Berggren Bad santa

    SV: Gastrologik

    Tar du den är vi inte vänner längre... :mad:
     
  5. Keen

    Keen slan

    SV: Gastrologik


    Kan du smuggla ut ett glas om jag står utanför? :p
     
  6. Jos

    Jos Medlem

    SV: Gastrologik

    ;D ;D
     
  7. Jos

    Jos Medlem

    SV: Gastrologik

    Åt på Gastrologik i fredags och det var som tidigare mycket bra. Inte riktigt hela vägen till det "wow" man alltid längtar efter men habil förstaklassig mat levererad med själförtroende. Felfritt. Missförstå inte, maten var genomgående grym! :p

    Att kvällen blev så lyckad beror också till stor del på Gastrologiks Erik som levererade grymma viner under kvällen!

    Det här är menyn vi serverades:

    Snacks

    Torkade chips av mandelpotatis

    Vår egna lufttorkade korv på Olingesvin

    Brioche på virvelmjöl från Warbrokvarn med smör smaksatt med gröna enbär

    Aptitretare

    Kräm på tupplever från Hagbygård med maräng och syrat rått äpple

    Branddeg med kräm på osten Löfsta blå

    Vaktelägg, marinerade i brödsoya

    Surdegsfriterad skreitunga

    Bröd

    Surdegsbröd på dinkel från Warbrokvarn

    Rågbröd med bränt socker

    Dinkel-spisbröd på vete från Warbrokvarn

    Kosmör från Kittelberget

    Huvudrätter

    Nyrensad Stenbitsrom med svensk buffelyoghurt, vår egna saltgurka och ängsyra

    Tartar på Svensk mjölkko från Wanås med rökt talg, vattenkrasse och champinjon

    Bakad havskräfta från Fjällbacka med kräm på huvudet och fänkål

    Stekt Fjärsing från Bohuslän med ärtskott, lupin och stekta gula ärtor

    Vårkyckling från Munka-Ljunby med kräm på gårdagens brioche, vitlök och ramslök

    Efterrätter

    Sorbét på öl med Spritade vindruvor från i Blaxta

    Sorbét på getmjölk med honungsvinaigrette och endive

    Sorbét på Frida äpplen med skum på tallbarr samt tallbarkssmulor

    Kaffegodis

    Salviaparfait

    Lakritskola med torkade lingon

    Äppelmust-gelé med tallbarr

    Sockerchips med torkad skrädmjöl

    Mandelkaka med rödbeta
     
  8. Jos

    Jos Medlem

    SV: Gastrologik

    Vinerna vi drack till menyn var genomgående riktigt bra. Bäst var de vita Bourgognerna.

    2005 Francis Boulard Millésime Extra Brut

    2007 Dr. Bürklin Wolf, Wachenheimer Gerümpel

    2010 Domaine Ramonet, Boudriotte 1er Cru

    2011 Christian Moreau, Vaillon 1er Cru

    2008 Domaine Amiot Guy et Fils, Les Caillerets 1er Cru

    2010 Stéphane et Bénédicte Tissot, Arbois Chardonnay

    2010 Domaine Jean Grivot, Bourgogne

    2009 Domaine des Croix, Beaune

    2010 Pithon-Paillé 4 Vents, Coteaux Du Layon
     

Dela sidan