Guide Michelin

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av anders, 16 mars 2010.

  1. anders

    anders Medlem

    Så har då årets utgåva ramlat fram. Vi noterar att Restaurang Franzén/Lindeberg uppgraderas till två stjärnor. Leijontornet och Operakällaren blir utan stjärna.
     
  2. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Guide Michelin

    Intressant att notera är att White Guide klassar Operakällaren framför Franzén/Lindeberg och så skiljer det två stjärnor mellan dem hos Michelin

    WHITE GUIDE MÄSTARKLASS 2010

    Den första siffran i sifferparet anger antal matpoäng av 40 möjliga. Den andra siffran anger restaurangens totalpoäng av 100 möjliga.

    Internationell Mästarklass 2010

    1. Mathias Dahlgren – Matsalen, Stockholm – 37/92

    Oaxen Krog, Hölö – 37/92

    3. Kock & Vin, Göteborg – /90

    4. Esperanto, Stockholm – 37/89

    PM & Vänner, Växjö – 37/89

    6. Operakällaren, Stockholm – 36/93

    7. F12 Restaurant, Stockholm – 36/91

    8. Gastro, Helsingborg – 36/88

    9. Lux Stockholm, Stockholm – 36/87

    10. Trio, Malmö – 36/85

    11. Frantzén / Lindeberg, Stockholm – 36/84

    12. Mistral, Stockholm – 36/83

    13. 28+, Göteborg – 36/82
     
  3. anders

    anders Medlem

    SV: Guide Michelin

    Inte bara det, Operakällaren fick ju årets bästa restaurang för totalupplevelse. Efter vad jag hört är krögarsverige inte alls överens med Guiden vad gäller det här beslutet. Man hade snarare väntat sig att Operakällaren skulle erövra en andra stjärna. Kan vara så att de rätta mutorna inte betalades...

    Eller kanske mer troligt, Guiden har bara varit på plats vid ett enda tillfälle i Stockholm och maten på Operakällaren var inte i enlighet med vad testpanelens smaklökar gillar. Om jag jämför t ex Tyskland och Sverige så har vi i Svedala en betydligt mycket mer lokal förankring i framför allt råvaror. På lyxkrogarna i Tyskland är det samma gamla vanliga hummer, pilgrimsmussla, rådjur, sjötunga osv. Krasst sett är det kanske 20 olika råvaror i grunden som sedan varieras. Jag har faktiskt aldrig varit på Operakällaren så jag kan inte uttala mig men min suparpolare brukar gå dit regelbundet och han är nästan alltid väldigt nöjd.
     
  4. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Guide Michelin

    Jag har alltid undrat hur Operakällaren kunnat vara med i toppskiktet över huvudtaget...
    Jag har varit där två-tre gånger och inte alls varit imponerad. Snarare tvärtom... Men, jag har kanske bara haft otur, vad vet jag.
     
  5. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Guide Michelin

    Kul för Frantzén/Lindeberg - jag unnar dem sina två stjärnor. De bjuder på en experimentlusta och lekfullhet som ingen restaurang i Stockholm kommer i närheten av.
     
  6. Helen

    Helen Medlem

    SV: Guide Michelin

    Jag håller HELT med dig sjödin om operakällaren, de gånger som vi har varit där har vi aldrig fattat VARFÖR de ens har fått 1 stjärna.
    De har aldrig hållt måttet enligt vårt tycke. Vet flera mycket matglada vänner som säger samma som oss.
     

Dela sidan