Gula änkan

Diskussion i 'Språklåda för gäster' startad av lars-göran nilsson, 22 december 2013.

  1. Hej !
    Fick en magnum flaska Gula Änkan för 36 år sedan ! Den har legat hela tiden i rums temperatur. Korken är tät. Min fråga är om denna dryck är drickbar idag ?
     
    Anders Landström gillar detta.
  2. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    Troligen inte, men, just när det gäller Champagne och magnum har jag blivit överraskad många, många gånger. Det kommer inte vara skadligt på något sätt och värdet är väl tyvärr inte allt för högt. Vänta dig inte en frisk ung champagne, men om du har tur, en mogen, bra, ganska mörkt färgad champagne.

    Det kommer också spela in om det är en sk Demi-Sec variant. Lite mer socker gör att vinet konserveras bättre. Smaken kommer då vara sötare

    Vet inte vad du gillar för mat men en klassisk kombination med lite äldre champagne är gåslever.

    PS. Skriv gärna här hur du tyckte vinet smakade.
     

Dela sidan