Hjortsadel till påsk, vilket vin?

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av bmf, 30 mars 2010.

  1. bmf

    bmf Medlem

    Hej!
    Ska prova att laga hjortsadel i påsk, vilket är första gången. Till det blir det en rödvinsås med grädde och kantarellrisotto. Är det nån som har några tips på dryckeval? Har fått tips på lagrad barolo men har bara barolos från 2004 och framåt. Vad tor ni om Roagna Barabaresco Pajé -03? Tips mottages tacksamt.

    /Rob
     
  2. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Hjortsadel till påsk, vilket vin?

    Ett liknande vin som i rödvinssåsen?

    Med en risotto så är det normalt sett svårt att gå fel med ett bra italienskt vin.
     
  3. Pomerol

    Pomerol Medlem

    SV: Hjortsadel till påsk, vilket vin?

    Jag tror din Barabersesco bli kanon. Drack Pajé 2003 nyligen och blev riktigt imponerad. Vinet har absolut tillräckligt med kraft att matcha det smakrika köttet och den krämiga risotto. Låter som en kanongod kombination! Lufta gärna vinet ett par timmar.
     
  4. bmf

    bmf Medlem

    SV: Hjortsadel till påsk, vilket vin?

    Tack för svaren, då får det bli Pajén
     
  5. Pomerol

    Pomerol Medlem

    SV: Hjortsadel till påsk, vilket vin?

    ...och hur smakade det? Visst var 03an bra?
     

Dela sidan