Idag dricker vi

Diskussion i 'Vin' startad av Jimmy Forsman, 21 oktober 2007.

  1. Keen

    Keen slan

    SV: Idag dricker vi

    Hehe, gott!


    För min del blev det lite rosé på Mälarpaviljongen, sen Gosset 99, Barroche Terroir 07 och nån flaska rosé jag fick från jobbet. Och Ron Zacapa 23 anos och garre.
     
  2. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Idag dricker vi

    Trots den ynka mängden verkar det ju ha tagit rätt hårt... hehe... host host... ;) *internt*
     
  3. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Idag dricker vi

    Det var läääänge sen jag drack Moet. Jävligt länge sen. Men, så fick jag en pava i julklapp från jobbet, som legat och tryckt i vinskåpet sen dess.
    Jag har undrat lite över sågningarna som haglar till höger och vänster - Var den verkligen så jävla dålig som folk verkar vilja påstå?

    Så, i eftermiddags medans dottern plaskade i lilla plastpoolen på altanen fick jag ett ryck och beslöt mig för att öppna den..... Måe sjandåån bryt imperial.

    Jag stack ner näsan och ryggade tillbaka. Doften stack till som ammoniak i näsan för att sekunden efter nästan dö ut helt. Jävligt skumt.
    Smaken då?? Nja, inte så pjåkigt faktiskt, måste jag nog säga. När den träffar tungan och sväljs ner upplevde jag den som "helt okej".
    Men, eftersmaken den lämnar efter sig är INTE trevlig. Nån fadd, jäst, klibbig historia som biter sig fast i gommen som nåt äckligt godis på nåt sätt, men utan att vara gott.

    Min sambo gillar precis som jag bubblor, men till skillnad från mig har hon NOLL koll på hus och producenter, hon bara dricker det jag serverar, typ.
    Hon tog också en klunk och frågade sedan vad det var för något.
    -"Vaddårå, varför undrar du, vad tyckte du?" frågade jag direkt.
    Svaret kom blixtsnabbt; -"Det här var inte gott alls......"
    Vi tog varsitt glas, bjöd grannen på ett glas och nu står resten i kylskåpet och väntar på bättre tider.

    Till middagen blev det en Tre Vigne 2006 Barbera d'Asti 2006. Den var faaan så mycket trevligare....
     
  4. magnum

    magnum Epernay, Frankrike

    SV: Idag dricker vi

    Ikväll, Selosse V.O, Selosse Rose MAGIC! ca 5 år gammal, Ch. Palmer 1975
     
  5. R.P

    R.P Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Igår, Pesquera Crianza -06 till ett lammben, mycket bra.
     
  6. chambertin

    chambertin Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Tack för dom utförliga provningsanteckningarna ! ;)
    Är du verkligen säker på årgångarna ?
     
  7. Jos

    Jos Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Forts. på Pure -07. Dag 3 och visar inget som helst tecken på avmattning. Möjligt att det har fått en än större bredd i smakerna. Tätt med frukt, bra bett i tanninerna och lååååååååååååång smak. :p
     
  8. Pomerol

    Pomerol Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Provade Öhmans recept i helgeln med just Moscato d´Asti Prunotto 2008. Betyget blev såsklart väl godkänt. Det hela blev riktigt sött men i och med att vinet hade tillräckligt med sötma och inte hade någon syra som behövdes tas om hand blev det en riktigt bra kombination. Personligen saknade jag lite syra i anrättningen. Jag brukar marinera jordgubbar i sockerlag med pressad citron alternativt lime, det tycker jag ger en bra balans mellan sötma - syra, men det skulle nog inte ge samma klockrena kombination med vinet.
     
  9. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Idag dricker vi

    Delamotte 1999. Mogen nu med fin balans. Finns fortfarande på systemet. Hållet lite av abstinensen av för få Salon borta. Fin Mesnil karaktär med mineraltoner.
     
  10. Öhman

    Öhman Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Kul att det funkade.
    En bekant justerade receptet med just pressad lime och det funkade tydligen mycket bra.
     
  11. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Idag dricker vi

    Efter att inte ha druckit det på massor av år, fick jag ett konstigt sug på Jack Daniels med krossad is.

    Måste vart värmen som gjort mig knäpp. Det smakade massor av vanilj, och godare än jag förväntat mig, men jag tror det dröjer ett tag
    innan sugert kommer tillbaka.

    Sen blev det en Yellow Label, Chardonnay, 2004, från Syd-Australien. Lite oklar lagringshistoria. Passade perfekt till rökt lax iaf.
     
  12. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Idag dricker vi

    I lördags blev det André Clouet Rosé på Magnum. Passade utmärkt till vädret och plockmat med krustader med räkor, löjrom, skagen.
    Rosén känns öht väldigt gastronomisk.

    Sen blev det lite olika rödvin varav jag endast kan minnas Fitou L'exception.
     
  13. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Idag en 2 dgr gammal (öppnades i lördags) Ch Plince, Pomerol, 1998 - passade oväntat bra idag till lammkorven från Nilssons i Hötorgshallen (har testat korv från allla kötthandlare i hallen, Nillsons är bäst!).
    Dock hade vinet tappat en hel del doft.
     
  14. R.P

    R.P Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Guitian Godello -07 till nicoise-salladen, trevligt vitt, och en bra sallad.
     
  15. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Idag dricker vi

    Bjudrosé i stolen på stranden, i 30 graders värme. Härligt!

    Fick en flaska rött av grannen också för att han fick låna min bil när hans tömts på batteri.
     
  16. Krisman

    Krisman Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Pol Roger brut vintage 99 fira att fästmön kom in på sin drömutbildning
     
  17. anders

    anders Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Storkökshushållning?
     
  18. Per Stade

    Per Stade Lege artis

    SV: Idag dricker vi

    Hur var den?
     
  19. Krisman

    Krisman Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Haha nej en hon ska bli naprapat.
    Den är som alltid bra. Mognaden kommer mer och mer för varje gång, Brödig och härlig men med en fräsh syra. BdB 99 är mycket yngre i karaktären och har betydlig högre syra.
     
  20. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Idag dricker vi

    Ron Zacapa 23 anos.
     

Dela sidan