Idag dricker vi

Diskussion i 'Vin' startad av Jimmy Forsman, 21 oktober 2007.

  1. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Här får man snällt ladda upp på någon bildsajt först, till exempel http://tinypic.com/, och sedan länka till bilden.
     
  2. Jos

    Jos Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Ja just, så kan man göra :)

    Sitter dock med iPad och det verkar funka sådär.. Om någon annan är nyfiken kan jag maila!
     
  3. bmf

    bmf Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Har blivit lite smått och gott under julen:
    Gosset -99; härlig champagne som bättre ju längre kvällen led. Känns som det finns endel att vinna på vidare lagring
    Ghemma Barolo Riserva -00 Tre Nasi; rätt moget, munfyllande, ganska mörkfruktigt, det här är väldigt gott.
    Conterno Fantino Barolo Sori Ginestra -05; oluftat är detta rusktigt strävt men blir lite snällare med massor av luft. Detta kan förmodligen bli riktigt bra men ska sparas många år till för maximal njutning. Hade dock förväntat mig lite mer av doften men detta kanske släpper eftersom. Nån som testat CFs Monscori -05?
    Zlatan Plavac Grand Cru -07; underbar doft med plommon, körsbär och stall. Smaken är inte fullt ut lika bra som doften men kanske blir det med lagring.
    Carlera Pinot Noir -08; druvtypiskt och trevlig doft och smak men lite störande alkoholbeska i eftersmaken.
     
  4. Per Stade

    Per Stade Lege artis

    SV: Idag dricker vi

    Vi är snuviga och eländiga. Behöver något att pigga upp oss med.
    Eftersom luktsinnet inte är på topp så plockar jag fram 5 olika
    flaskor av lite enklare champagner. Min fru föreslår en Bollinger NV,
    som vi har lagrat några år men jag lyckas övertala henne att vi
    skall öppna en Duval Leroy Authentis Cumieres 2001 som
    jag också har haft liggande några år och aldrig smakat.
    Bra doft, först nästan lite söt, som känns tydligt trots snuvan.
    Smakar typiskt BdN med kraft och fyllighet. Mycket frukt som
    dämpar syrligheten, som finns där trots allt. Riktigt trevlig
    champagne som tyvärr tar slut för fort. Sitter och sniffar i det
    tomma glaset och känner en fyllig doft av honung.
    Mår bättre nu.
     
  5. Krug88

    Krug88 Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Trasig nu, och precis på väg att lägga oss...

    Men kvällen började runt 19 med en Pol Roger Sir Winston Churchill 90.
    Skönt mogen och brödig, röda äpplen, mogen citrus. Ett perfekt matvin.
    Dock hade vi ingen mat än, men vi fick lite charader ledd av en 6:årig flicka. Precis lika underhållande.

    Sen blev det en Selosse Substance deg. apr 09.
    Ungt, hårt, ny ek så in åt helsiket...
    Efter en timme mycket mer välkomnande och mjukare, fett flin på sista klunken.

    Middag på en medelhavskrog som har en sjuk risotto! Gå till Scewers på Thai Van Lung(Dist.1) om ni kommer hit!
    Plockade naturligtvis in en Winston 96 på listan för 1300kr, följdes av en 98:a för samma peng...(rena rånet).

    Sen en promenad in till kaoset...

    Moppar överallt, gatan, trottoarer, bilar på trottoaren, gatuförsäljare, ungar och familjer. Tog aldrig slut...
    Ner till Saigon river för att kolla på fyrverkerierna, hamnade utanför Majestic nere vid floden.
    In och fick ett bord direkt, en flaska Dompa 00 för 1300kr. Sved, men vi överlevde...

    Lämnade av mina vänner hemma och gick vidare ut med tjejen.
    Landade på en dansk krog där jag fick sabrera några flaskor mousserande framför gästerna.
    Glad hemåt runt 4, och är snart död. Ligger ju 6 timmar före er...

    Gott nytt och njut! ;D
     
  6. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Lät som en kanonkväll, Krug88!

    Har själv fyra timmar kvar av 2010 och det är snart dags för nyårsmiddag. Det blir bl.a. Selosse Rosé deg 08 och Roederer 00 på magnum.

    Gott nytt år!
     
  7. Krug88

    Krug88 Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Det lät inte helt fel Elvis!
    Hoppas ni har det nice i solen och att inget är korkat nu när du släpat på flaskorna så långt...

    Nyårshälsningar från Mesnil med fam. också såklart!
     
  8. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Så här blidde det igår....

    Välkomstskål
    Diebolt Vallois prestige

    Mousse de Canard & ostron med tillbehör

    Förrätt
    Pierre Peters Cuvée Speciale Les Chétillons 2002

    Lätthalstrad pilgrim samt en kind av en marulk strösslad med lättbrända nötter av pinje och ett par ränder av Beurre blanc

    Varmrätt
    Château Pedesclaux 2004 från Pauillac, Bordeaux
    50% cabernet sauvignon, 45% merlot, 5% cabernet franc

    Château Rollan de By Cru Bourgeois 2004 från Medoc, Bordeaux
    70% merlot, 20% cabernet sauvignon och cabernet franc, 10% petit verdot

    Styckad stek av skogsfällt enbent rådjur från Ulvsbomuren med touch av timjan serverad med rotig grönsakskaka från Huddinge samt himmelsk timjansky på viltfond, portvin, apelsin, honung m m.

    Trilogi på ost
    Ch. Clos de Haute Peyraguey 2007

    Gruyere Cave 18 mån & Roqfuefort Larbas & Robiola della Rocca färsk ko/får/get

    Dessert
    Malusalem Oloroso Dulce Viejo 30 Años

    Choklad med passion

    Nyårsskål
    Diebolt Vallois prestige
     
  9. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Idag dricker vi

    Jagermestier x 12 och öl. Kanon. mycket örter
     
  10. chambertin

    chambertin Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Apéritif
    Voirin-Jumel Rosé

    Förrätt
    Sallad med grillade pilgrimssmusslor, palsternackskräm och balsamicodressing
    Pierre Moncuit Grand Crû BdB 2004

    Huvudrätt
    Ankbröst, grönpepparsås, sparrispotatis
    Château Margaux -89
    Château Mouton-Rothschild -90

    Ost
    Cave Tain l'Herimage, Hermitage -96

    Dessert
    Crema Catalana
    Selak, Noble Riesling -01

    ...lite för mycket skumpa till.

    Allt mycket gott med Margaux -89 som kvällens bästa vin tätt följt av Mouton -90 och Pierre Moncuit.
     
  11. Per Stade

    Per Stade Lege artis

    SV: Idag dricker vi

    skogsfällt?
    enbent rådjur?
    rotig grönsakskaka?
    himmelsk?
     
  12. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Idag dricker vi

    skogsfällt? - jepp, av en jägare
    enbent rådjur? - jepp, bara ett ben på den delen vi hade
    rotig grönsakskaka? - jepp, rotsakskaka
    himmelsk? - Jaaa, verkligen!!
     
  13. Segol

    Segol Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Bonnaire 2004, Paul Clouet Cuvée Prestige, Boizel Brut Réserve, Boizel Joyau de France 1996, Dom Perignon 2002 och Winston Churchill 1999.

    Bäst var Winston Churchill och Joyau de France.
     
  14. NonPlusUltra

    NonPlusUltra Medlem

    SV: Idag dricker vi

    :D
     
  15. NonPlusUltra

    NonPlusUltra Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Kul med Joyau de France 1996 - har några dylika flaskor som jag ännu inte har rört, så det låter lovande... Posta gärna några rader om hur den (de) smakade!
     
  16. NonPlusUltra

    NonPlusUltra Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Mon dieux – du har lika mycket slagsida åt Bordeaux-hållet som jag brukar ha åt Champagne till... ;) Hur var Hermitage’en?
     
  17. Per Stade

    Per Stade Lege artis

    SV: Idag dricker vi

    Eländig nyårsafton med en hemsk förkylning. Började med en
    Bollinger NV, som jag inte tyckte smakade mycket alls. Slocknade
    kort därefter för att bli väckt innan 12-slaget. Det var ju ingen idé
    att öppna något speciellt så det fick bli en De Saint Gall Premier
    Cru Brut Millésime 2002.
    Gillade den inte riktigt. En bismak av
    något nästan syntetiskt (jag har väldigt svårt att beskriva smaker)
    men som jag känner igen från Franck Bonville Grand Cru Avize Blanc
    de Blancs 2002
    .
    Har inte kännt detta i någon annan BdB.
     
  18. Segol

    Segol Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Det var den tredje jag druckit de senaste 5-6 månaderna o de har varit ganska varierande. Den första var inte bra, klen mousse o inte riktigt fräsch. Den andra flaskan var betydligt bättre o den vi drack nu på nyår var verkligen bra, trevligt att den var bra men lite oroande att flaskorna varit av så olika kvalitet.
    JdF -96 har säkert ett antal bra år framför sig men jag tycker den känns redo att drickas, har du ett antal flaskor är det nog ingen dum idé att prova en relativt snart.
    Jämfört med mycket annat vi drack kändes den mogen men ändå frisk med smak av citrus och rostade nötter/bröd.
     
  19. CH

    CH Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Henriot 96 under tiden som en hummersoppa kokades. Tyvärr en ganska trist flaska som jag kunde vara utan så det mesta åkte i soppan. Till soppan blev det en Comtes de champagne 99 som var precis så ung och sluten som jag trodde. Gjorde sig bra till soppan men som champagne har den en bit kvar innan den är på topp. Till varmrätten (rosmarin marinerat lamm med ungsgrillade rotfrukter) blev det en alain graillot crozes hermitage 07. Dessertvinet glömde jag tyvärr hemma till min stora förtret så det blev inget där tyvärr och till tolvslaget blev det Vilmart brut på magnum.
     
  20. chambertin

    chambertin Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Ja ankbröst med ngt annat än Bordeaux blir bara helt fel för mig.
    Totalt set så dominerade trots allt Champagne kvällen (blev nog sammanlagt 7 flaskor/4 viner har jag för mig) så 2 Bordeauxer är ju inte så man kapsejsar direkt.... ;)

    Hermitagen var väl inte ngn stor Hermitage kanske men det var ett tag sen jag drack ngt riktigt bra dock. Väldigt ung och lite knuten var den i början på kvällen. En liten rest av den smakade mycket bättre dagen efter och med mer av syrliga björnbär och lite chark. Fruktsyran var väldigt hög för att vara ett 14 år gammalt vin och spontant kändes det som att den nästan var i tunneln och skulle kunna ligga 5-10 år till utan vidare. Elegans och sirlig frukt snarare än kraft om man skall sammanfatta det kort
     

Dela sidan