Idag dricker vi

Diskussion i 'Vin' startad av Jimmy Forsman, 21 oktober 2007.

  1. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Idag dricker vi

    Nä, men det är -10c. V-fn gör du i Bangkok? Ska du flytta land nu igen?
     
  2. Krug88

    Krug88 Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Vi frös lite då det bara var 28 i Saigon häromdan.
    Och då tyckte vi att en liten trip till värmen kunde vara på sin plats...
     
  3. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Idag dricker vi

    Ah, det så klart.

    Trodde du fick fly Saigon efter att Lidingömannen varit där. Han berättade vilka champagneorgier han tog dig igenom under sitt besök.
     
  4. Krug88

    Krug88 Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Ja, det blev en del gott!

    Måste lämna landet varje 6 månader för att förnya visat, den här gången blev det Bangkok.
     
  5. magnum

    magnum Epernay, Frankrike

    SV: Idag dricker vi

    Handlat men enbart för konsumtion ;) Ska prova om 2 veckor 88 vs. 96 på magnum ;D
     
  6. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Idag dricker vi

    Gärna, var då ;D
     
  7. Krug88

    Krug88 Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Du måste nog dyka upp i Warszawa och ha med en likvärdig flaska i beredskap för det mötet...
    Då är du nog mer än välkommen!

    Magnum och jag har korkat ett och annat gott i den stan många gånger ;D
     
  8. magnum

    magnum Epernay, Frankrike

    SV: Idag dricker vi

    Det blir middag på restaurang le mesnil i Champagne!
     
  9. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Ja ja, vad är väl en middag på Le Mesnil i Champagne när man kan bjuda på älgsteksmiddag i Fjollträsk? Är inte alls avis på dig!
     
  10. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Idag dricker vi

    Trevligt, jag är inte heller avundsjuk :)
     
  11. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Pierre Peters Spéciale 99 blev det till ostronen igår.

    Vid uppkorkandet kändes den trög, torr och gammal (ser fram emot anders metafor på den beskrivningen). Hällde upp en liten skvätt. Doften som slog emot var tvetydig, svår att förstå. Var den korkad? För det var inte riktigt källardoft som jag ibland upplevt i andra viner. Ärligt talat började jag tro på kork eller annan defekt, men jag hällde upp i glasen och smaken var ok. Förvånansvärt lite syra, all 1999-lik syra hade bäddat in sig i bomull.

    När den fått stå till sig en timme klev PP 99 upp på toppen och fullkomligen knockade mina doftlökar. Så mogen, så tät och ovanpå det lite senare en märklig skön doft av tobak (jag som skarpt ogillar tobak fann nu en skön doft av detsamma). Doften höll i sig i flera timmar men smaken tappade, vilket må vara ok efter 4 timmar :)

    Är förvånad över att den var så mogen och gav känslan av en "gammal" champagne. Trodde att 99:an skulle ligga mkt längre.

    Till ostronen var den inte perfekt tycker jag, hade nog passat bättre med ngt piggare (läs: syra). Men den dög ;D
     
  12. Allaboda

    Allaboda Medlem

    SV: Idag dricker vi

    The Peninsula i Singapore är ett riktigt schysst hotel! En av mina favoriter i Asien.
    Synd bara det ligger på "fel" sida floden. Sist jag bodde där flyttade Thaksin (innan han gick i total exil) in på en våning och stället översvämmades av metalldetektorer och poliser.

    Vilket påminner mig att vi skulle äta Kobebiff på Banyan Tree. Och när vi väl är där visar det sig att det är val dagen efter, så alla restauranger hade förbud att servera alkohol, oavsett nationalitet. Kobebiff och apelsinjuice någon?

    Är Bangkok varmare än här i Singapore, där de de senaste dagarna sjunkit till 26-27 grader på nätterna?

    Sorry for thread drift.....
     
  13. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Idag dricker vi

    Jag gör ett undantag och delar med mig av lite alkoholkonsumtion.
    I helgen drack jag Madeira, något jag aldrig dricker annars. Jag minns knappt om jag någonsin druckit det tidigare faktiskt.
    Hursomhelst, St Johns från mitt lokala SS var det och baske mig, det var ju riktigt bra!

    Jag ser att utbudet är väldigt begränsat, men det finns några att välja på om man ska stödja monopolet.
    Är det något som är värt att titta och smaka närmre på?
     
  14. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Provade Diebolt-Vallois Fleur du Passion 2004 för första gången igår. Vilken härlig champagne. En massa kompakt frukt (citrus, mycket mandariner) och syra i perfekt balans. Höll lääänge i glaset. Ung champagne blir inte mycket bättre än så här. Jag tror att risken är stor att jag kommer att dricka alla mina FdP 04:eek:r unga.
     
  15. magnum

    magnum Epernay, Frankrike

    SV: Idag dricker vi

    Kul att du också gillar FdP 04, håller helt med dig om att den är bra att dricka nu. Tror ändå vi måste ge nån flaska lite möjlighet till full mognad ;)

    Igår, Belle Epoque 1982 magnum. Fick bråttom och ta fram denna då jag upptäckte läckage runt korken samt låg nivå. Tidigare magnum har varit bra men inte storslagna. Så förhväntningarna var lågt ställda, dax för öppning, korken går av :eek: Ännu lägre förväntningar :(. Korkskruv, korken kommer ur med en rejäl POPP! :) Häller upp tydlig mousse, bra fart på bubblorna :) Fantastisk doft exotisk, kaffe, mognad ;D smaken är dock lite hård och platt med unga syror, mix av mogen och ung! vi dricker ett glas och sparar resten. Sugen på nåt mera som är moget, Domaine de Chevalier 1983 dubbeldekanterad, ahh :) mogen Graves kanske lite "over the hill" dock en härlig doft av mörka bär och jordkällare, för sin ålder sitter vinet ihop riktigt bra , inte stort men riktigt trevligt. Luftad Belle Epoque NU börjar det likna nåt stor oljigkropp, exotiska frukter, nougat, enorm smakrikdom och lång komplex smak med en upplyftande beska från söt citron. Mogen men fortfarande viril skulle kunna lagras många år till.SUPER ;D ;D ;D

    Shorepower, drack en 85a på magnum för ett år sen mitt minne säger mig att den var ännu bättre än kvällens 82a. Hoppas det är en TippTopp flaska du har i källaren.
     
  16. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Igår drack vi Erik Lallerstedt brut med ett gäng nyexade snutar. Är det samma vin som Diebolt-Vallois Tradition?
    Den var helt ok,rätt smakrik.
     
  17. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Det är Diebolt-Vallois som gör Lallerstedt Brut numera (förut var det Launois) men jag tror inte att det är samma vin som Tradition. Erik Lallerstedt Brut är nämligen 40 kr billigare än Diebolt-Vallois Tradition på SS (och har samma importör).
     
  18. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Jupps, du sitter på samma info som jag.:) Därav min fråga.
     
  19. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Idag dricker vi

    FdP 04 är som sagt ett vin som är svårt att låta bli. Drack den senast på nyår och den är av den lätt förföriska typen. Som tur har jag ett gäng i källaren inklusive några magnum som nog får ligga.

    Kul med Belle 82an och tacl för en kul beskrivning. Magnumstorlek gör att flaskorna lever så mycket längre. Vet inte när jag ska klippa min 85a men känns inte som jag behöver panika direkt.
     
  20. chambertin

    chambertin Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Vilken skön beskrivning !
    Du har inte funderat på att söka till radiosporten ?
     

Dela sidan