Idag dricker vi

Diskussion i 'Vin' startad av Jimmy Forsman, 21 oktober 2007.

  1. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Idag dricker vi

    Har några 1996 Château Branaire som jag bytt till mig. Har dålig kunskap om det slottet . Bra lagrade viner. En årgång som 1996 borde hålla ett tag till eller hur?
     
  2. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Idag dricker vi

    2000 av Dompa har aldrig riktigt varit min favorit så väl inte allt för förvånad.. Hoppas du får tur med Discobitchen, varit en del flaskvariation där.
     
  3. chambertin

    chambertin Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Har inte druckit så många Bordeuax 96:eek:r själv då det var en period som jag inte handlade speciellt mycket därifrån.
    Enligt böckerna så är ju många viner från 96 långliggare med lite hårdare typ av tanniner.
    Hur det är med Branaire-96 kan jag ju inte uttala mig om eftersom jag inte druckit den men kan inte tänka mig att den håller på att trilla över kanten.

    Den är ju drygt 15 år nu så ta och öppna en och testa vet ja. :)

    Klart förstårligt om du inte har anteckningar från allt det Anders !
    Vilka härliga viner !

    Hur var Clos des Lambrays -07 ?

    Klart trevligare helg än min som mest bestod i att gräva för uteplats och bära lera.
     
  4. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Idag dricker vi

    Naturligtvis allt för ung. Bra näsa med mycket röda bär, vanlij och mineralitet. Det van lite för grönpepprig. För åldern lättdrucken som många 07 verkar vara, frisk och ren. Serverad på magnum och vi var väl en 6-7 som delade på den. Växte i glaset men skulle kanske velat följa den lite längre. Går absolut att dricka nu men lagra gärna. Bra men inte så stort som jag kanske väntade mig från etiketten.
     
  5. Jos

    Jos Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Såg ut som DRC GE 01 var på Eriks Vinbar...? Skönt att de poppar DRC ibland :D

    Vad tog dom betalt per glas? Eller per 5 cl kanske det är..?
     
  6. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Idag dricker vi

    Eriks Vinbar var det. Ingen av DRC såldes på glas.
     
  7. Caviste

    Caviste Leverantör

    SV: Idag dricker vi

    Jag dricker hellre Bordeaux från 1996 än 1995 idag och skulle nog kunna tänka mig att din Branaire nått sitt drickfönster.

    +1
     
  8. SV: Idag dricker vi

    Har inte heller druckit den men enligt uppgift ska 96 Branaire Ducru vara en stram rackare i utpräglad Cabernet-stil. Klarar säkerligen 20 år till utan större bekymmer.
     
  9. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Idag dricker vi

    Står 2004-2017 i Cellartracker som fönster. Har bara två av denna så man är ju alltid lite "snål" och vill klippa dricksfönstret. Ingen stor grej då det inte är världens dyraste vin men har inte så mycket äldre bordeaux.
     
  10. KimHartman

    KimHartman Medlem

    SV: Idag dricker vi

    2010 Weingut Keller Dalsheimer Hubacker Riesling Großes Gewächs Ung, men helt tillgänglig. Pigg, mineralisk med fruktoner av persika, äpple och citron. Lång smak.

    2007 Domenico Clerico Barolo Ciabot Mentin 4h+ i karaff. Ung, stram, mycket fruktig. Plommon, körsbär, lakrits, kryddor, te, och en överraskande ton av honungsmelon. Ju mer luft desto bättre blir vinet. Tyvärr har frukten en liten antydan till rotfrukter och en något varm känsla. I dagsläget dessutom lite väl mycket fatvanilj för min smak. Detta är dock ett riktigt bra vin, och kommer förstås må bra av lagring, men jag håller nog 06:an som ett lite starkare kort.
     
  11. chambertin

    chambertin Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Beställde några stycken själv häromdagen så det var ju kul att du provat den.
    Missade 06:an som i princip tog slut framför näsan på mig.
    Vad jag sett och läst så verkar det som om 07 är lite före 06 i sin utveckling.
    Barolo/Nebbiolo verkar ju kunna "äta upp" ganska mycket ek med tiden så faten kommer nog att hamna rätt med några års lagring.

    Har du provat några andra årgångar av Domenico Clericos Barolos ?
     
  12. KimHartman

    KimHartman Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Faten integrerades mer och mer i vinet med luftning, så detta lär som du säger fixa sig med lagring.

    Jag har inte provat tidigare årgångar. Har några 2004 Percristina i källaren men har inte känt för att "offra" någon flaska hittills.
     
  13. Gurto

    Gurto Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Les Lauzeraies, Tavel, rosé, 2010 (romansallat, tomat, oliver, rödlök, feta ost) Doftat rödbärigt - ljusa körsbär och hallon - och av röda äpplen. I munnen tillkommer kryddighet. Balanserad syra.

    Är normalt sett inget roséfreak men måste medge att detta var ganska trevligt och helt klart njutbart. Sallad till fungerade också bra.
     
  14. KockJohan

    KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

    SV: Idag dricker vi

    hmm, jag finner personligen den väldigt söt.
    Lite så är det överlag med nästan alla Roséer i SB-standardsortiment tycker jag, påtaglig sötma och förhållandevis blaskiga, men det är min personliga åsikt - ska jag tilläga
     
  15. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Med undantag för Viña Tondonia Rosé Gran Reserva (som är ett mycket speciellt vin) har jag nog inte druckit någon riktigt bra (stilla) rosé.

    Det kommer ändå att bli några M de Minuty till sommaren - den är ok och flaskan är mycket snygg, särskilt på magnum.
     
  16. chambertin

    chambertin Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Enligt SS så skall den ligga på 3g/l (2011 då i och för sig) så speciellt restsockersöt bör den ju inte vara då.
    Provade 2010:an förra året och tyckte väl den var ok. Kanske inte jordens mest typiska Tavel men vad kan vänta sig för 100:- därifrån.
    Den prisnivån brukar ju en bra Tavel ha i Frankrike.

    Sen förstår jag inte riktigt varför ett sådant här vin måste vara knastertorrt.
    Finns gott om maträtter som gifter sig fint med ett vin av den här typen med en lätt restsötma.
     
  17. Gurto

    Gurto Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Nej, så mycket restsocker upplevde jag inte - kändes torrt. Vinet var på inget sätt stort men bra på ett enkelt sätt. Inte för saftlikt, trevlig kryddighet och balanserat. Mycket mer förväntar jag mig inte av rosé - är väl en fördom för det finns säkert roséer som imponerar.

    Varit lite sugen på att prova Tondonia gran reserva för att prova ett så udda rosé. Men är det verkligen bra med tanke på alla år på fat? Förväntar mig snarare något väldigt speciellt än något verkligt gott. Men har kanske fel?
     
  18. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Det är väldigt gott, men det går inte att jämföra med någon annan rosé. Det är inget som funkar som aperitif i solen precis, utan ska drickas med mat, gärna en kryddig kötträtt. Jag gillar det vita också - den har jag ett par flaskor kvar av sedan den fanns på Systembolaget i höstas.
     
  19. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Idag dricker vi

    Den går absolut att jämföra med Cédric Bouchard Le Creux d’Enfer Rosé de Saignée men den vet jag att just Elvis har svårt för.

    Mycket mer viniös än andra rosér, ett vin som Elvis skriver, vilket bäst avnjutes till mat.
     
  20. KockJohan

    KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

    SV: Idag dricker vi

    Låter faktiskt riktigt intressant! men Tondonia rosé går inte få tag på SB?
     

Dela sidan