Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

J-C Rateau (Beaune), A. Vielweber, S. Spielmann

Terroirviner

Leverantör
NY LANSERING: J-C Rateau (Beaune), A. Vielweber, S. Spielmann
www.terroirviner.com

Man kan välja leveransperiod: 1-8 juli / 8-15 juli / 5-12 augusti

Här kommer några höjdpunkter från lanseringen:

Jean-Claude Rateau Bourgogne Rouge 2015 - 189 kr (ord. 205 kr). Biodynamisk vinodling. Klart bättre årgång än 2014, vinet har en fin intensitet och är fullpackat med skogsbär, viol, kryddor och en fin mineralitet. Redan tillgängligt, mycket drickvänlig, lena tanniner, kan drickas i bersån eller som middagsvin. Starkt rekommenderat.

André Vielweber Riesling Grand Cru Rosacker 2014 - 169 kr (ord. 189 kr). Ekologisk vinodling. Ännu ungt, mycket friskt, fylligt, med inslag av citronkräm, ananas, nektarin, vita blommor och mineralitet. Kommer att vinna på lagring men börjar sakta bli tillgängligt. André Vielweber är en mycket liten producent med endast 4 ha runt Hunawihr, konvertering till ekologisk vinodling startade 2014. Allt arbete sker manuellt. Till pilgrimsmusslor, Sjötunga Meunière.

Sylvie Spielmann Riesling Engelgarten 2012 - 229 kr (ord. 259 kr). Biodynamisk vinodling. Terroir med struktur av silt och stenig sand ovanpå en kalkgrund: en jordmån som är lite lättare än de övriga i Sylvie Spielmanns domän och som ger viner med stor finess och subtilitet, med fördelen att kunna drickas unga (men kan också lagras 10-15 år). 2012:an uppvisar en sagolikt renrasig mineralitet, toner av petroleum, kanderad lime, färsk mandel och vita blommor som lyfts upp till skyarna ("änglarna" höll jag på att säga) tack vare en perfekt fruktsyra. Till vaktel i sin steksky, lax, rätter av ljust kött.
 
Last edited:
Toppen