Källarlokal som vinkällare

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av lepatrik, 18 februari 2008.

  1. lepatrik

    lepatrik Medlem

    Funderar på att köra en "grappe" och hyra en egen källarlokal och inreda för vinförvaring.
    Försöker spånna lite för kontra nackdelar - har ni någon vettig input på projektet?

    Fördelar:
    Inga tjyvar
    Billigare om stor källare
    Egen möjlighet att se till att rH och temp är perfekta, olika rum för champagne kontra andra viner
    Möjlighet att bygga en egen walk-in humidor

    Nackdelar:
    Försäkring
    Larm
    Ombyggnad
    Måste vara större än man behöver från början, svårt utöka senare


    Förut hade jag tänkt bygga om en del av nästa våning till "vinkällar"-rum som en bekant har gjort, men det vore nästan bättre att ha en större källarlokal någonstans och ett vinskåp (obs ej vinlagringsskåp :) och bordshumidor hemma. Det skulle inte reta upp den bättre hälften lika mycket.
     

Dela sidan