Lagerblad, varför!?

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Jimmy Forsman, 19 november 2007.

  1. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    Seriöst, jag har i alla år varit noga med att använda lagerblad när man lagar olika grytor och en hel del andra maträtter, men på sistone har jag börjat fråga mig varför. Lagerblad ger ju fan ingenting till det man lagar, på sin höd en något unken ton...

    Pointless jävla krydda!
     
  2. weezer

    weezer Medlem

    SV: Lagerblad, varför!?

    Pröva färska så smakar det mycke mer...finns att köpa i kruka i blomsterbutiker.. :)
     
  3. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Lagerblad, varför!?

    Färska lagerblad? Går inte det stick i stäv med allt man har lärt sig från hemkunskapen och framåt? Jag tror att färska lagerblad är en myt!

    Men jag får väl traska bort till någon blombutik och kolla urvalet vid tillfälle!
     
  4. R.P

    R.P Medlem

    SV: Lagerblad, varför!?

    Jag hade ett lagerbladsträd på min terrass tiils jag flyttade för några månader sen, vackert träd men jag använde aldrig bladen i matlagning.
     
  5. weezer

    weezer Medlem

    SV: Lagerblad, varför!?

    Kokade en jäkligt bra röd krusbärsmarmelad i sommars, men bra vaniljstång och färska lagerblad. Kanon som osttillbehör.
     
  6. R.P

    R.P Medlem

    SV: Lagerblad, varför!?

    Låter som en höjdare till ost! Vad tillför lagerbladen smakmässigt tycker du? Varför har du lagerblad i helt enkelt...?
     
  7. weezer

    weezer Medlem

    SV: Lagerblad, varför!?

    Det gifter sig helt enkelt väldigt bra med vaniljen och krusbären. Torkade lagerblad är lika kul som torkad basiika om man talar om torkade kryddor, så köp en liten kruka nästa gång ni ser dem, den producerar ju nya blad hela tiden, inte som de engångskrukor man köper i mataffären...
     
  8. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Lagerblad, varför!?

    Jag ska likt Julius Caesar kläda mig i färska lagerblad och pröva detta vid tillfälle.r
     
  9. FarbrorGud

    FarbrorGud Medlem

    SV: Lagerblad, varför!?

    Jag har jobbat på ett ställe som faktiskt körde på färska lagerblad. Typ ett litet träd som stod i fönstret.

    Helt spontant såhär så känns ju inte lagerblad som något livsnödvändigt. Speciellt i grytor då det känns som att alla andra smakkomponenter gör användandet av lagerblad meningslöst.
     
  10. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Lagerblad, varför!?

    För att inte tala om när man sitter och mumsar på en smarrig gryta och i ett obevakat ögonblick får ett saftigt lagerblad i käften, det är läskigt det.
     
  11. lepatrik

    lepatrik Medlem

    SV: Lagerblad, varför!?

    Lagerblad tillför inte så mycket, däremot så märks avsaknaden av lagerblad.
    Det är det s.k. vinglas fenomenet.
    Vinglaset i sig tillför ingenting smakmässigt, men när du halsat en latour 47 så märks avsaknaden av glaset. Kom inte med massa riedel tjafs nu, ni förstår poängen
     
  12. magnum

    magnum Epernay, Frankrike

    SV: Lagerblad, varför!?

    Om det är skillnad med glas så bör ju olika glas göra olika skillnader, jag tycker Riedel gör den bästa skillnaden, mao man saknar Ridel mer än andra glas när man halsar ;D
     
  13. anders

    anders Medlem

    SV: Lagerblad, varför!?

    Låter som hämtat från Lucky Luke där prisjägaren inte får glas utan whiskeyn hälls på bardisken. Var det albumet Angivaren?

    Dock, när jag halsar gammal Bordeaux så tycker jag att det jävligaste är att man lätt bränner sig på ljuset som behövs för att undvika bottensatsen.
    Någon mer än jag som eldat upp ögonbrynen på det här sättet? ;D
     
  14. Mysonoxen

    Mysonoxen Medlem

    SV: Lagerblad, varför!?

    Tack och lov att man använder ficklampa till detta ändamål ;D
     
  15. Vino Tinto

    Vino Tinto Medlem

    SV: Lagerblad, varför!?

    Det är LED ljus som gäller nuförtiden.
    Bättre hållbarhet, lägre energiförbrukning.

    Å andra sidan, residualerna gör ju inget åt smaken, det är som apesinjuice med fruktkött. Det blir fylligare i munnen.
     

Dela sidan