Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Låt oss lista våra mest druv- och/eller regionstypiska viner

Trådskapare
Mattias Schyberg

Mattias Schyberg

Administratör
Mogen riesling för en liten slant av god kvalitet växer inte på träd på bolaget. Vin: Reichsgraf von Kesselstatt Kaseler Nies'chen Riesling Spätlese av Årgång: 2006, tillhör Vintyp: Halvsött vitt gjort på Druva(or): 100 % Riesling från Land: Tyskland och Region: Mosel, blir ditt för endast Pris: 150 kr från Inköpsställe: www.systembolaget.se/7210

Det är utan tvekan Druvtypiskt: Ja, samt Regionstypiskt: Jajjamän. Klassiska toner av petroleum samt hög fruktmognad med inslag av mogen persika, honung, flinta och bränt socker. Ett uns saffran och sultanrussin i bakgrunden. Generöst och bumligt i munnen. Något obalanserat med aningen låg syra i förhållande till den halvsöta frukten, men inte så det faller pladask. Rimlig intensitet, men av det lättare slaget. För sin peng ett kap. Så pass typiskt att jag utan tvekan refererade till en spätlese från Mosel blint när min kära hustru serverade det till mig. Visst kan riesling från andra platser vara snarlika, men detta är ett typexempel för både region, stil och druva. 88p är ett riktigt bra betyg för prisklassen. Har man inte testat stilen innan så är det ett måsteköp för peanuts! Den enda nackdel med det som jag kan komma på är att det är aningen för sött för att para med mat generellt och aningen för torrt för de flesta desserter. Möjligen passar det bäst på terrassen en varm semesterdag. :)

image.jpeg
 

chambertin

Medlem
Mogen riesling för en liten slant av god kvalitet växer inte på träd på bolaget. Vin: Reichsgraf von Kesselstatt Kaseler Nies'chen Riesling Spätlese av Årgång: 2006, tillhör Vintyp: Halvsött vitt gjort på Druva(or): 100 % Riesling från Land: Tyskland och Region: Mosel, blir ditt för endast Pris: 150 kr från Inköpsställe: www.systembolaget.se/7210

Det är utan tvekan Druvtypiskt: Ja, samt Regionstypiskt: Jajjamän. Klassiska toner av petroleum samt hög fruktmognad med inslag av mogen persika, honung, flinta och bränt socker. Ett uns saffran och sultanrussin i bakgrunden. Generöst och bumligt i munnen. Något obalanserat med aningen låg syra i förhållande till den halvsöta frukten, men inte så det faller pladask. Rimlig intensitet, men av det lättare slaget. För sin peng ett kap. Så pass typiskt att jag utan tvekan refererade till en spätlese från Mosel blint när min kära hustru serverade det till mig. Visst kan riesling från andra platser vara snarlika, men detta är ett typexempel för både region, stil och druva. 88p är ett riktigt bra betyg för prisklassen. Har man inte testat stilen innan så är det ett måsteköp för peanuts! Den enda nackdel med det som jag kan komma på är att det är aningen för sött för att para med mat generellt och aningen för torrt för de flesta desserter. Möjligen passar det bäst på terrassen en varm semesterdag. :)

Visa bifogad bild 7688
Håller med fullt ut att det är en bra producent med rimligt prissatta viner.
Som berså/terrass-vin så är ju den här Rieslng-stilen fantastiskt bra men jag har haft dom till en hel del mat också och tyckt att det är ganska lyckat.
Räk/Havskräft-frossa är aldrig fel och fisk där t.ex såsen har fått lite kryddig sting funkar väldigt bra också med Kabinett eller Spätlese.
Att viner till mat inte skall ha ngn sötma är djupt inpräntat hos oss av fransoserna som ju inte riktigt har den här vinstilen hos sig och därmet inte promotat dom som ackompagnemang till sitt kök.
 
Trådskapare
Mattias Schyberg

Mattias Schyberg

Administratör
Håller med fullt ut att det är en bra producent med rimligt prissatta viner.
Som berså/terrass-vin så är ju den här Rieslng-stilen fantastiskt bra men jag har haft dom till en hel del mat också och tyckt att det är ganska lyckat.
Räk/Havskräft-frossa är aldrig fel och fisk där t.ex såsen har fått lite kryddig sting funkar väldigt bra också med Kabinett eller Spätlese.
Att viner till mat inte skall ha ngn sötma är djupt inpräntat hos oss av fransoserna som ju inte riktigt har den här vinstilen hos sig och därmet inte promotat dom som ackompagnemang till sitt kök.
Jag är den första att hålla med dig i sak, men just denna spätlese är nog aningen sötare än vanligt kan jag tycka. Mer som en Auslese. :)

69 g/l är ganska mycket sötma!
 

Bastardo

Medlem
Ja det är ju en hel del får jag hålla med om.
Jag är den första att hålla med dig i sak, men just denna spätlese är nog aningen sötare än vanligt kan jag tycka. Mer som en Auslese. :)

69 g/l är ganska mycket sötma!
Jag tycker själv att omkring 200 gram socker per liter är alldeles lagom … tillsammans med grönmögelostar. ;)Bara det finns syra som backar upp det hela. Då får jag rusningar!
Och man behöver inte ens ruinera sig att införskaffa en sån dryck. Titta bara på Sydafrika så hittar du rätt.
 
Toppen