L'Effervescence, 1 stjärna i Tokyo

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av StefanAkiko, 8 maj 2014.

  1. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    En sommaromgång på L'Effervescence som jag glömt bort lägga upp.
    Kanske också kan beskrivas som en lättare shoppinglunch.

    image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg
     
  2. Per Stade

    Per Stade Lege artis


    Ytterligare ett inlägg, som inte har lagts in rätt dag:
    På torsdagar kommer SD 248 Axö in med räkor som enligt min enkla mening är inte bara Bohusläns och Sveriges bästa utan troligen världens bästa. Perfekt kokade med precis den rätta sältan och perfekt spänst i köttet. Med ett par glas chablis till så behövs det absolut ingenting mer:

    image.jpg
     
    chambertin gillar detta.
  3. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Namae-san, kocken här, gillar verkligen Brännlands Cider.
    Namae-san och cider.jpg
    Jag kan heller inte personligen trycka mer på hur BRA Andreas Äppelcider är. Har du inte smakat den ännu, så se till att göra det! Hoppas få en försmak på årets buteljeringar nu i augusti.
     
    Vino fino gillar detta.
  4. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Torsdagslunch på L'Effervescence. Alla rätter har vi ätit förut, men nu har kocken väldigt mckt att stå i. Tar hand om René (från Noma i København) och befinner sig just nu i USA och föreläser om matlagning. Men, han lovade nya spännande rätter då han är tillbaka i köket. Han är både omtänksam och ambitiös :)

    Lägger inte upp alla rätter.

    image.jpg

    image.jpg
    Årets sista AYU. Huvudet rejält friterat. Nästa bit rejält stekt på bensidan, så att benet blir knisprigt. Sista filen lätt rökt i bambu. Tapenade av inälvor.

    image.jpg
    Lever. Smälter i munnen. Åts med slutna ögon...

    image.jpg
    Robert Foley's Merlot som del av vårt nuvarande tema: Merlot. Gott som fan och absolut på väg mot mognad.

    image.jpg
    Kött!

    image.jpg
    Alltid gott med en liten dessert...
     
    Mattias S gillar detta.
  5. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Har du alltid bra belysning på de restauranger du besöker? Hur få du till bilderna, har du en extern blixt vid sidan av? Lite avis. Jag har oftast ruggigt dåligt ljus där jag äter vilket omöjliggör den kvaliten du får. En riktigt kamera är såklart en bra början, jämfört med Eyefån...

    Svintrevligt ser det ut i alla fall. :)
     
  6. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Ljuset varierar.
    Använder iPhone 5, aldrig blixt på reataurang eftersom det stör de övriga gästerna.
    Det finns en massa smurtiga fotoappar, men vi använder bara den vanliga kameran.
    Efter besök på lite "murrigare" restauranger behöver jag redigera bilderna, men inte efter mat på L'Effervescence.
     
  7. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Shoppinglunch (dock utan shopping) den 19 sep och en flaska 2009 Château Beauregard (Pomerol).
    2014-09-18 13.33.11.jpg
    gott

    2014-09-18 13.42.01.jpg
    Hamo med grönt.

    2014-09-18 13.42.49.jpg
    Ål med grönt och brungrönt.

    2014-09-18 13.55.47.jpg
    Serveras värje gång: Världens godaste rova, perfekt tillagad med grönt, crustader och iberico.

    2014-09-18 14.15.01.jpg
    Lever. Åts med slutna ögon!

    2014-09-18 14.34.02.jpg
    Mitt val av "deer".

    2014-09-18 14.34.29.jpg
    Hustruns val av WAGYU.

    2014-09-18 14.58.11.jpg
    En dessert. Begonia.

    2014-09-18 15.37.00.jpg
    Rätt så gott.-
    Faktiskt så jädrans gott att man bara baxnar.
    Fantastiska uppläggningar, som alltid.
    Varenda liten detalj HELT perfekt. Som alltid.
    Alla smaker gifter sig på ett finstämt, balanserat och dramatiskt sätt. Som alltid.
    Absoluta världsklass.
    Väl värt sina 3 stjärnor (som Michelinpajasarna kommer tilldelea Namae-san vad det lider) och absolut värt en egen resa till Tokyo.
     

    Bifogade filer:

    Last edited: 26 september 2014
    mnor och Mattias S gillar detta.
  8. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Jag längtar till december. Kommer du ha tid för en lunch/middag/vinkväll när jag kommer på besök? Detta känns ju som helt rätt ställe i så fall. :)
     
  9. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Grymt svårbokat, men vi försöker på julafton. Då kommer vi dock inte kunna sitta tillsammans, eftersom vi redan fått vårt specialbord. (Och det är ju i förstonde en romantisk afton i Japan!)

    Namae-san är redan på väg att bli en nationalklenod.
    Tog examen som jurist innan han valde att bli kock.
    Talar otroligt god engelska och kommer alltid ut till alla gäster.

    Vinferno får vi hålla på annan plats, kanske La Rochelle i Tameikesanno. En kväll blir med kendo (ni får vackert titta på) med efterföljande IZAKAYA och en djupdykning i världen av shouchu, detta efter dagen i China Town.

    Osv.
     
  10. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Ja ja, det blir som det blir låter det som. La Rochelle duger nog bra. :)
     
  11. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Jo, ur alla aspekter så "duger" nog La Rochelle 'Sanno' bra :)
    Vi kommer emottas som kungar med våra drottningar på bästa sätt.
    Oavsett var vi ställer våra flaskor :D
     
    Mattias S gillar detta.
  12. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Vi arbetar hårt för att optimera @Matlen med hustrus tillvaro i Tokyo. Så idag återbesökte vi L'Effervescence till middag. Med en flaska 2007 Pajano (Barolo).
    Verkar som att julafton redan var fullbokat.
    Så, vi måste kanske ta oss en holistisk återgenomgång av det digra schemat av excesser.
     
  13. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Var det lika gott som vanligt?
    Var servicen på samma skyhöga topp som vanligt?
    Var varje tallrik perfekt?

    Under alla omständigheter PERFEKT!
    Exceptionellt!
    Outstanding på sätt som gör att tanken hisnar...


    Strax beger sig kocken Namae-san till Milano för att föreläsa om framtiden med grönsaker. Så det var ju välbalanserat att vi släpade med oss en Barolo.

    Idag hade han plockat med fyra olika grönsaker som jag aldrig ätit förut. Spännande!

    ...tyvärr är Äppleföretaget som skapat min iPad fortfarande utan fixar för alla sina senaste fadäser där många funktioner slutat fungera, automatisk versal har "bytt" funktion, bilder kan inte uppladdas, spännande bonusfunktioner som plötslig frysning, extra många krascher, kalendern inte funkar alls... Osv. Så, ni får tro mig på mitt ord att rätterna även denna afton var exceptionellt vackra.
     
  14. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Det var ju tråkigt, men vi överlever. :)
     
  15. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Detta blir sannolikt mitt sista inlägg i denna tråd, för det är precis officiellt att de fått sin andra stjärna. Inte en dag för tidigt och fortfarande njuggt av Michelinarna.
    Ping: @Matlen och @Mats
    Så, efter morgondagens lilla lunch hos dem, så startar jag en ny tråd om den 2-stjärniga L'Effervescence :cool:
     
    Mats, magnum och Mattias S gillar detta.

Dela sidan