Matcha mat till vin och v.v

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Bubblaren, 9 april 2009.

  1. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Matcha mat till vin och v.v

    Ja du, då hade du kommit undan med att kommentra att jag luktade fisk.;)
     
  2. CH

    CH Medlem

    SV: Matcha mat till vin och v.v

    Varför inte filma när du öppnar den? Kan ju bli väldigt rolig för oss andra.
     
  3. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Matcha mat till vin och v.v

    Men vafan... Fegis! Jästa burkar är du ju inte direkt ensam om liksom... Är du kinkig, öppna i en påse, i vatten i en hink ute på gården.
     
  4. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Matcha mat till vin och v.v

    Tro mig. Alla i familjen är livrädda för bollen. Min moster tror att den kommer att explodera av sig själv en vacker dag. Ingen vill ta i den.
    Och nu snackar vi människor som har handskats med buktande burkar genom årens lopp.
    Men om jag kan hitta någon behållare för kärnavfall så fraktar jag den gärna till dig för öpning och filming.;)
     
  5. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Matcha mat till vin och v.v

    Hör med http://www.skb.se/ om de har nå't passande. :)
     
  6. anders

    anders Medlem

    SV: Matcha mat till vin och v.v

    Påminner mig om en liten konversation några kollegor och jag hade över några öl för någon veckas sedan.
    Samtalesämnet var manlig parfym, en av killarna är italienare, vad mer behöver sägas...

    Jag: - Men kvinnor ska i alla fall dofta ostron.
    Gift kollega: - Jag vet faktiskt inte hur ostron doftar.
    Jag: - Jodå, det gör du visst det.

    ;D

    Kul var dessutom att den gifte kollegan är tysk och fattade inte medan italienaren och chilenaren kvider av skratt. Så återigen bekräftas myten om tyskar och humor.
     
  7. R.P

    R.P Medlem

    SV: Matcha mat till vin och v.v

    Personligen älskar jag surströmming, går tom igång på doften, luktar ljuuuvligt. :)

    Du tror alltså på explosion... :D Jag tycker du ska offra dig för vetenskapen. ;D
     
  8. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Matcha mat till vin och v.v

    Jag har kontakt med grabbarna som hanterar polisens bombvagn och dess robot, ska jag be dem åka över t din moster?
     
  9. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Matcha mat till vin och v.v

    Ja och om kvinnan luktar surströmming ska man passa sig noga.:D
     
  10. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Matcha mat till vin och v.v

    Jag tycker jag har offrat mig tillräckligt. Jag har liksom haft mitt Dom P moment.:)
     
  11. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Matcha mat till vin och v.v

    Det låter som rätt angreppssätt. Å andra sidan har hon blivit lite le med åren...så vi kanske ska låta karma ha sin gång.;)
     
  12. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Matcha mat till vin och v.v

    Jag kan ju be bombgruppsgrabbarna ta med sig internationella insattstyrkan!
     
  13. anders

    anders Medlem

    SV: Matcha mat till vin och v.v

    Absolut! Troligtvis medlem i Feministiskt initiativ. Säkerhetsavstånd anmodas!
     
  14. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Matcha mat till vin och v.v

    Ska på lördag bjuda på lammfärsbiffar med en syrlig äppelsås och jordärtskockscreme. Har bjudit på samma rätt förut och vet att champagne passar utmärkt till och tänkte prova med Palmer Amazone.

    Men så vill min fru "ha något rött också"... Tips på något lämpligt som finns att köpa på SS?
     
  15. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Matcha mat till vin och v.v

    Ahh, det där låter spännande - lust att dela med dig av receptet?


    F ö tycker jag att din fru inte ska ha ngt annat rött än saft i glaset! :eek:
     
  16. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Matcha mat till vin och v.v

    Det är inte hon som ska ha rött, det är ev. någon/några av gästerna.

    Återkommer med receptet!
     
  17. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Matcha mat till vin och v.v

    Lammfärsbiffar med ingefära, jordärtskockscrème och äppelsås

    4 portioner

    Biffar
    600 g lammfärs
    2 msk finhackad ingefära
    1 finhackad vitlöksklyfta
    2 ägg
    3 msk ströbröd
    1 msk finhackad timjan
    salt och peppar
    smör och olja till stekning

    Jordärtskockcrème
    300 g jordärtskockor
    2 dl hönsbuljong
    2 dl standardmjölk
    salt och vitpeppar

    Sås
    2 röda äpplen
    2 msk dijonsenap
    2 dl grädde
    3 msk riven pepparrot

    1. Blanda alla ingredienser till biffarna utom färsen i en stor bunke. Tillsätt färsen och arbeta ihop. Låt smeten vila en stund. Forma fina biffar och bryn i smör och olja. Före serveringen steks biffarna färdiga i ugnen i 150 grader i cirka 10 minuter.

    2. Skala och dela jordärtskockorna. Koka med buljong, mjölk, salt och vitpeppar tills de blir mjuka. Slå av lite av vätskan. Mixa till crème av önskad konsistens.

    3. Tärna äpplena och låt sjuda med övriga ingredienser till såsen en kort stund. Smaka av med salt och peppar.

    - - - - -

    Ovan är originalreceptet men jag vet av erfarenhet att jordärtskockscrèmen och såsen brukar vara så uppskattade att man bör dubbla de satserna.
     

Dela sidan