Menybekymmer - "lurade lökar"

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Sjödin, 2 december 2013.

  1. Gurto

    Gurto Medlem

    Ja, pratade med honom idag. Tydligen, om jag förstod det rätt, gjorde han nåt sånt här:

    Häll 70% grädde och 30% mjölk i ett bleck och ställ i ugnen på 230 grader.

    Efter ca 6-10 min får grädden en gratinerad/bränd yta och bränd i botten. Skrapa bort yta och botten. Spara skrapet. Ställ in i ugnen igen och repetera 5-6 gånger.

    Sen blir jag osäker på om man skulle använda grädden från bläcket eller en ny grädd-/mjölkblandning men allt det brända skrapet ska iaf mixas in i glassmeten.
     
  2. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    Ja jädrar, det där hade jag aldrig kommit på. Intressant!!
    Får bli till att testa vid tillfälle då... Tack för återkopplingen!
     

Dela sidan