Nobelmiddag 2013

Diskussion i 'Vin' startad av Larseman, 10 december 2013.

  1. Larseman

    Larseman Moderator

    Lite coolt vinval till huvudrätten:
    Château L'Hospitalet La Réserve Rouge från Languedoc, Syrah, Grenache och Mourvedre till Piggvar!
    Till förrätten champagne naturligtvis, Gaston Chiquet Cuvée Tradition, Brut Premier Cru.
     
  2. Magikern

    Magikern Medlem

    Champagne Gaston Chiquet Cuvée Tradition, Brut Premier Cru

    Château l'Hospitalet La Reserve Rouge 2011, Coteaux du Languedoc la Clape

    Nivole Moscato d'Asti 2012, Michele Chiarlo

    Det verkar onekligen som att de hade snålat rejält med vinerna i år, fast de brukar kanske inte vara bättre viner än så här?
     
  3. BarisMattsson

    BarisMattsson Medlem

    Nuv
     
  4. BarisMattsson

    BarisMattsson Medlem

    Nivole. Moscato d Asti är stekhet. Dock vårt SB har ju inte så många att välja på. Langedoc också hippt. Men jämförelse med något år när dem hade chateau la Dominique så håller jag med om snålheten.
     
  5. vintomas

    vintomas Bloggare

    Du får väl kolla upp, huvuddelen av menyerna från 1901 och framåt finns att läsa på nätet:
    http://www.nobelprize.org/ceremonies/menus/
     
    BarisMattsson och Anders Landström gillar detta.
  6. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

  7. Magikern

    Magikern Medlem

    Krug vid rätt många tillfällen back in the day och även en del annat intressant

    1968 var det t.ex.

    Pommery & Greno Brut

    Château d´Eyquem 1962 (måsta vara felstavat)

    1908

    Madère
    Château Palmer
    Hochheimer
    Roederer, Carte Blanche
    Roederer, Grand Vin Sec
    Château Lafite
    Giesshübler
    Porto Sandeman

    Inga årgångar stod med tyvärr

    1912

    Golden Sherry
    Château Lafite, 1900
    Johannisberger, 1907
    Ch. Heidsieck, Demi-sec
    Ch. Heidsieck, Brut, 1903
    Porto, Very Superior Old

    Denna vinlistan hade jag nog helst velat prova även om Lafite 1900 borde varit lite av ett barnarov när det begav sig.
     
    Last edited: 11 december 2013
  8. vintomas

    vintomas Bloggare

    Ja, förmodligen. Men troligen serverades det röda Côte de Bourg-vinet Château Eyquem - http://www.bayle-carreau.com/index1.php?contain=06 (utan d') till lammet snarare än det söta Château d'Yquem. :) Vid den tiden verkar det vara champagne + ett rött vin som gäller, och jag hittar slott från annat än Médoc (t.ex. Blaye) även vissa andra år.

    Mycket starkvin och en hel del tyska viner i början av 1900-talet.
     
    BarisMattsson gillar detta.
  9. Finns det vin från Château Abbé Gorsse (1901 års middag) att få tag på? Gissar att det ska vara L’Abbe Grosse de Grosse, eller? men hittar inga som helst källor.
     

Dela sidan