Nyår

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av lepatrik, 19 december 2008.

  1. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Nyår

    Viktig fråga, jag letar recept. Vill gärna göra nån variant där det får ligga och marineras i portvin eller dylikt.
     
  2. weezer

    weezer Medlem

    SV: Nyår

    Jag har inget, kör på fri hand tyvärr..


    skrev ett långt recept men sprang på detta, så det får det bli istället..

    http://www.alltommat.se/recept?recipeid=5

    Använd gärna nitritsalt, så bibehåller terrinen färgen...! Kolla med kötthandlare i saluhall mm, tror inte det går att köpa på ica.
     
  3. Keen

    Keen slan

    SV: Nyår

    Nyårsmiddagen blev tydligen caterad då vi är närmare 20 pers.
    Meny blev följande:
    Gratinerad hummer
    Godtyckligt vilt med potatisgratäng
    chokladmousse

    Inget superinspirerande, men det får funka. Dock så misstänker jag att det enbart kommer finnas BiB som tillval då kuvertet bara kostar 350 kr :-\
    Får således ta med mig eget. Tänkte Henriot millesimé '95 som fördrink och till förrätten, sen får det nog bli en Barbaresco Basarin 2004 till huvudrätt och till efterrätten vette fan. Antagligen kör jag vidare på rödpanget, alternativt vatten eller avec. Men om nån har nåt bra tips så är det välkommet, även kommentarer på det övriga.

    Sen blir det en bollinger på kvartsmagnum till tolvslaget.
     
  4. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Nyår

    Idag blev jag tipsad av Wasahofkocken att köpa färsk kanadensisk hummer på PrisXtra. 99 kr styck. Dom funderade själva på att åka dit och handla. Det är smart ordnat också, man handlar i deli-disken vid ingången.
     
  5. EuphoniC

    EuphoniC Medlem

    SV: Nyår

    Här blir det gratinerade ostron, små löjromstoasts och ostsnittar till fördrinken (champagne)

    Förrätten blir en svampsoppa.

    Huvudrätten blir örtrullad oxfilé med potatisterrin och varm körsbärstomatsallad.

    Efterrätten, en mjölkchokladpannacotta.

    På drickmenyn finns lite av varje men inget direkt kopplat till någon av rätterna bortsett från det röda då förstås. Jag tar gärna emot lite tips på hur drickat ska fördelas över kvällen, om det är något som passar extra bra till någon av rätterna och det som "blir över" blir förstås till 12-slaget.

    1. Krug Grande Cuvée - denna är dock reserverad att drickas på tu mans hand och innan besökarna kommer.

    2. Pol Roger Brut Réserve

    3. Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs

    4. Phillippe Gonet Brut Blanc de Blanc (halva)

    5. Gimonnet Cuis 1er Cru Brut (halva)

    6. Jacquart Brut Mosaïque (halva)

    7. José Michel & Fils Carte Blanche Brut (halva)

    8. Leclerc Briant Cuvée Brut (halva)

    9. Mailly Millésimé 2000 Grand Cru (halva)

    Sen på det 2 flaskor Château La Tour de By till huvudrätten och mängder öl och till sist cider till kärringarna.

    Tips på fördelningen mellan rätter? :)
     

Dela sidan