Paté paté

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Gurto, 9 juli 2013.

  1. Gurto

    Gurto Medlem

    Var i Köpenhamn och blev medtagen till Paté paté i Ködbyen. Väldigt spartansk och hipsteraktig miljö. Personalen var lite märklig - arrogant och inte speciellt trevliga. Jag hade nog en bild av danskar som rätt öppna och trevliga med i Köpenhamn känns det som att folk är väldigt tillknäppta. T.o.m. de lite flummigare hipsters verkar ha en liten inneboende fascist i sig. Nåja, trots arrogans och rätt taskig service var maten vettig och förtjänar några rader (var tre i sällskapet):

    Förrätter:
    Gurksallad med feta, granatäpple, mandel, körvel och mynta
    Riktigt frisk och örtig. Roligare än den lät
    Oxhjärta med parmesan, kapris och brynt smör
    Gott och järnigt köttig
    Kalvtartar med syltad svamp, smörstekt bröd och dijonmajo
    Också bra - grovmalt bra kött balanserad med syrliga och kryddiga tillbehör

    Varmrätter:
    Saffransbrässerad marulk, fänkål, ärter, smör och picklad rödlök
    Helt ok - tycker dock bättre om marulk med stekt/grillad yta. Blir lite trådigt.
    Risotto med svamp, spenat och vitlök
    Välgjord risotto - bra men inget speciellt
    Onglet med krutonger, grillade morötter och mojo rojo
    Bra kötträtt. Får mycket spanska/kanariska vibbar iom såsen

    Ost: Stämde inte med vad servitören sade så vi fick gissa lite. En nötig vitmögel, manchego, rökt ost och någon blåmögel. Alla bra men blåmögeln var lite tam.

    Alla viner vettiga men inget speciellt. Det som var minnesvärt för att det var annorlunda (på ett bra/kul sätt) var Juris, Pinot Noir Selection, Burgenland, Österrike, 2010 Klassisk ganska elegant Pinot-frukt med rökig doft av slocknad vedbrasa. Kul.

    Tråkigt att de bara hade ett sött vin på listan - någon lätt och tropisk Sauternes.

    Sammanfattningsvis (vi kör på min skoltids betyg IG-MVG):
    Service: IG
    Mat: VG
    Viner: G+
     
  2. Keen

    Keen slan

    SV: Paté paté

    Håller helt med om personalen, märkligt ointresserade av service när vi hade blivit satta till bords.

    Vi körde Pork Party, vilket innehöll diverse smårätter samt ett halvt grishuvud. Bra mat helt enkelt.

    Träffade även på en italiensk vinmakare som satt vid bordet bredvid och fick en flaska av hans barolo.
     

Dela sidan