Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

Diskussion i 'Vin' startad av Jimmy Forsman, 6 november 2007.

  1. Krug88

    Krug88 Medlem

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    Har aldrig sett det på Billecart heller...
    Vad var det för vin du såg det på Larsson?
     
  2. Ilza

    Ilza Medlem

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    Tack för svar, även om det finns många försäljare är många som jag hittat begränsade inom områden eller att de inte har lagrade flaskor.
    För att ta rare-wine som exempel hade de väldigt mycket rött men begränsat på annat. Har ingen brådska med att få vinerna (säg 8 veckor i tidsram) så frw är kanske ett alternativ. Hanterar de frakten eller är det något man behöver fixa själv och vad kommer det isf kosta?
     
  3. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    Tyvärr kan det ta längre än 8 veckor. FRW är en förmedlare av vin, en del ligger in bond i England och då kan det gå fort, en del kommer från Frankrike, där kan det ta längre. FRW kan förmedla transport och använder oftast Seabrook (se denna tråd http://www.finewines.se/vin/kopa-vin-vi ... och-annat/ ). Vet att bland annat Elvis har skickat via dem (6-12 flaskor). Det blir rätt dyrt med ett fåtal flaskor.

    Ring till FRW och lyssna, det är lättare att sitta i telefon så vet du vad som finns och inte finns. Du kan ju ta en del via rare och en del via andra också.

    Finns väl ett helt gäng till som köpt denna typ av viner som kan ge lite råd.
     
  4. magnum

    magnum Epernay, Frankrike

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    Hej, utgår från att du med lagrade menar äldre årgångar, specifikt vad skulle du vilja ha? Det som trixar till det lite är att du vill ha singel flaskor så beroende på vad du exakt vill ha kan det vara riktigt svårt att hitta allt hos en handlare samt att vissa handlare inte säljer enstaka flaskor.
     
  5. Andreas L

    Andreas L Medlem

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    Framförallt på rosén men jag tror också på standard-cuvéen med gamla etiketten. Bar à vin tiden minns du. De hade det då men kanske la av med det senare.
     
  6. SwedeDane

    SwedeDane Comtes

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    Det kan jag skriva under på, är uppe i 9 veckor nu utan att de kan säga när de kommer.
     
  7. Ilza

    Ilza Medlem

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    Min tanke var typ 2 flaskor champagne, 3 flaskor rött (1 bdx, 1 amerikan, 1 piemonte då jag gillar variation, men har ten tanke om att gå på bdx, rhone, bourg om jag får problem att hitta handlare) samt eventuellt en flaska dessertvin, är tyvärr lite för förtjust i kött för att komma på bra menyer till enbart skumpa :D

    Kanske får köra på förslaget från Shorepower och jaga på dryckesauktionerna som kommer snart, har dock blivit lite avskräckt med tanke på alla kommentarer härinne om vad alla galningar köper för men om man behöver betala frakt från 3 handlare jämnar det nog ut sig.
     
  8. Contraste

    Contraste Medlem

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    Någon som provat Savart? Bra? tydligen liten odlare i Écueil

    Tack på förhand!
     
  9. Mmm

    Mmm Medlem

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    Sydsvenskan har idag (20/11) startat en artikelserie om alkohol, och jag måste säga att jag är lite förvånad över de officiella gränser som "staten" har satt för ett "riskbeteende".

    Om man (som man) dricker fyra glas vin (eller mer) vid ett tillfälle/månad eller dricker mer än 14 glas vin i veckan anses man alltså tillhöra en grupp som har problem med sitt drickande. För kvinnor gäller 3 glas vin/tillfälle alt. 10 glas i veckan.

    Det som inte är riktigt klart är hur stort ett glas vin är. Om man kan pressa ut sju glas vin ur en flaska skulle alltså jag och min fru vara i svår fara om vi delar en flaska Las Cases en gång i månaden... Känns inte riktigt så.

    Enligt tidningen tillhör c:a 1 miljon svenskar riskzonen med de nämnda kriterierna.
     
  10. Caviste

    Caviste Leverantör

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    Du kan få min partiska syn på Savart, FWIW.

    Jag är säker på att Frédéric är berömd om fem år, tyvärr åker nog priserna med på den resan som vanligt... Han gör inte mycket vin, ca 35000 fl per år varav hälften utgörs av vanliga brut, men det han gör håller mycket hög kvalitet. Dame de Coeur är en brutal BdB som behöver ligga några år. Fréd deggade 300 flaskor av den i år... Mina favoriter är Rosén och Calliope.

    Om du bor i Stockholm och är intresserad av att prova några av Savarts viner i början av nästa vecka, skicka mig ett mejl på info @ caviste.se asap

    Ps. Jag representerar Savart i Sverige och ovanstående bör läsas med det i åtanke.


    Martin
    ITB
     
  11. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    Vad tror ni om Selosse initial till julmaten - skinka, älgbullar, kokt julkorv, lättrökt grågås, rökt reninnanlår, prinskorv, gravad lax m julkryddor, räkor och skaldjurspaté??
     
  12. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    Om det tror jag inte.

    Den enda Selosse som du eventuellt kan trycka in allt det där med är Substance men jag är tveksam framförallt som du lär ha hovmästarsås och en mängd andra tillbehör till detta. Om du vill ha vin så är väl Riesling alternativet. Finns bättre personer än mig på att kombinera vin och mat på forumet dock.
     
  13. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    Ingen Hovmästersås på det här julbordet. Det ends som är "stickigt" är senapen.

    Jag vill ha champagne - inte vin :)
     
  14. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    Tror inte på Initial dock. Ung chard verkar helt fel. Cuvée eller Substance är mitt tips. Men som sagt, mat och vin är ett område jag jobbar på, håller mig till enkla kombos
     
  15. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    Mitt julbord blir allt mer franskt. Blir även ostron och anklevermousse.

    Så om inte Selosse, hur ska jag tänka då?
     
  16. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    En cuvee med mer pinot, 1911 kanske eller en substance skulle jag köra om jag nu skulle köra skumpa
     
  17. Per Stade

    Per Stade Lege artis

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!


    Vad säger du om Bollinger GA?
    Är också sugen på champagne till julbordet!
     
  18. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    Prova, tror mer på en GA (02?) än en Inital. Vet inte om skumpa funkar jättebra dock (om det inte är ett fransk julbord med hummer, oston, foie gras etc)
     
  19. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    Det finns en fransk del på det här julbordet: skaldjurspaté, ostron och anklevermousse.

    Har ngr 02:eek:r av Clouet, Bonnaire och troligen ngn mer.
     
  20. Per Stade

    Per Stade Lege artis

    SV: Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    Har både GA 99 och 02 men slås av eftertankens kranka blekhet efter
    att ha druckit en Mas de Boislauzon igår kväll till en biff. Ett lite mulligare
    rödtjut, som denna, passar nog bra till köttbullarna, prinskorven och skinkan
    men sillen och gravlaxen kommer nog få vinet att smaka bleckplåt.
    Julbordet är ju en stor röra av olika rätter så i sanningens namn så är nog
    en riktigt besk lager det enda som funkar genomgående.
    Vilket inte hindrar att vi kan dricka lite champagne som aperitif.
     

Dela sidan