Rådjur

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Bubblaren, 6 december 2010.

  1. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    Aj då, kom på att jag har tagit fram rådjursfärs som kommer vara tinat till kvällen. Söker tips på recept då jag aldrig fixat med just rådjursfärs tidigare. Är den som älg?

    Förslag om glutenfri tillagning tas tacksamt emot.

    Hur tänka med vin?



    EDIT: Glutenfritt (d v s inget ströbröd eller vetemjöl å sånt trams)
     
  2. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Rådjur

    Testade med krossade enbär och likaledes mortlad rosépeppar samt ett ägg i färsen. Stekte färsbiffarna tillsammans med enrisrökt fläsk i pannan. Sedan in i ugnen tillsammans med vitlök, charlottenlök, rökt stekt fläsk och timjan.

    Serverade med en sås på viltfond, grädde, balsamvinäger, stänk av citron, peppar och kanske ngt mer. En pytt på trattisar och ganska hårdstekta rotgrönsaker och mer rökt fläsk, allt knaperstekt, gjorde susen till.

    Allt var toppengott men jag insåg att jag är nog inte allt för förtjust i rådjursfärs.

    Drack en Bourgogne till.
     
  3. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Rådjur

    Lät som ett bra recept (förutom rosépeppar då som jag personligen inte är så svag för, hellre lite trevlig svartpeppar). Håller helt med dig om färs, kött ska inte malas, det ska kokas , stekas, rivas etc men inte malas om jag får bestämma
     

Dela sidan