Reduktiv stil

Diskussion i 'Vin' startad av Frk Blaufränkich, 29 september 2012.

  1. Någon som kan beskriva vad det innebär att tillverka vin i reduktiv stil?
     
  2. Silenos

    Silenos Medlem

    SV: Reduktiv stil

    Man utsätter vinet för mindre syre än vad som är brukligt genom att skippa omdragningar, antingen helt (som hos t.ex. Fourrier i Gevrey) eller delvis.
     
  3. SV: Reduktiv stil

    Tack för svaret!
    Hmm ok.
    Läste att de gör vin i reduktiv stil i Österrike, där de ofta är ståltank som gäller.
    Tror jag förstår de som att man inte vill att druvor/must inte kommer i kontakt med syre. Men jag menar att viner som man upplever reduktiva är över svavlade..?
     
  4. vintomas

    vintomas Bloggare

  5. SV: Reduktiv stil

    Där har vi det! Tack!
     

Dela sidan