Restaurang LUX

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Krug88, 17 december 2008.

  1. Krug88

    Krug88 Medlem

    Har bokat bord imorgon kväll, någon som har provat?
    Har de en vettig vinlista?
     
  2. Andreas L

    Andreas L Medlem

    SV: Restaurang LUX

    Har inte vart där på länge men har hört att dom saknar lite mellanregister - antingen 400 eller 2500, ligger nog i det lite "högre" påslagsegmentet...
    Du blev väl inte sur för att jag sa att du och Krug hade suttit oh sörplat i er cuvée discobitch? :eek:
    Det kommer en ny cuvée snart som heter yo big dick crack ho don´t drink mo´....
    Mo betyder som sagt moët på hiphopspråk...
     
  3. Krug88

    Krug88 Medlem

    SV: Restaurang LUX

    Skärp dig, klart som fan att jag inte snea för det... Då får du anstränga dig lite hårdare!

    Sen att jag delade din skam med halva vinSverige - sånt händer ;D
    Du lär få en del tandborstar på posten, men din mun blir aldrig ren igen min vän... :p

    Vi körde en Selosse Initial deg 11/06, mycket bra men lite för söt för min smak.

    Sen en Dom Leflaive Clavoillons 05, sköna toner av krutrök och ek. Bra skit!!!

    Egon Muller 05 Kabinett, vet inte läget. Funkade utmärkt.

    DRC Echezeaux 04 till varmrätten, väldigt skön men öppnade sig aldrig riktigt :'(

    Avslutade med Kracher beerenausleese till desserten, bra.

    Sen bråkade de 2 polarna jag var och åt med nästan hela kvällen, slutade med att de nästan satt och skrek åt varandra vid bordet :-[
    Kunde ha haft det trevligare med de flaskorna med annat sällskap...
     
  4. Andreas L

    Andreas L Medlem

    SV: Restaurang LUX

    Hur var prisnivån?
     
  5. Krug88

    Krug88 Medlem

    SV: Restaurang LUX

    Selosse runt 1 300, Leflaive 1 600, DRC 3 200, Kracher 600, Egon Muller 900.
     
  6. Lamaba

    Lamaba Medlem

    SV: Restaurang LUX

    Längesen det skrevs något om Lux, är det någon som har besökt nyligen? Vore tacksam för vintips i så fall. Lite tråkigt när de inte har någon vinlista på sin hemsida.
     
  7. SV: Restaurang LUX

    Hur var maten?
     
  8. Lamaba

    Lamaba Medlem

    SV: Restaurang LUX

    Jag åt 5-rätters menyn och tyvärr var det en besvikelse. Maten kändes enkel och saknade helt den finess som jag förväntar mig i den prisklassen. Det mesta var ändå gott men t.ex efterrätten var inte ens det.
     
  9. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Restaurang LUX

    Oj, platt fall för en restaurang som en gång i tiden var en av Sveriges bästa. Det har varit väldigt tyst om Lux ett tag, kanske vi har svaret här

    Hur såg menyn ut? Vinpaket eller flaskor till den?
     
  10. Lamaba

    Lamaba Medlem

    SV: Restaurang LUX

    Blev vinpaketet till. Vet inget om vinerna sedan tidigare och har ingen aning om "värdet" på paketet, men vinerna var, i jämnförelse med andra restaurangers vinpaket, helt ok. Förstår dock inte hur man tänkte när man parade ihop det andra vinet, som var rätt syrligt, med den maträtten som också var väldigt syrlig.

    Följande rätter och vin serverades hur som helst:

    vinsjuden gös från hjälmaren med spishalstrad pilgrimsmussla,
    persilja, majrova och brynt smör
    Hugel et fils, jubilee hugel, alsace, 2007

    lättrökt och sotad renkalv från övertorneå med gröna ärtor,
    shiitake, krassekräm och syrad grönkål
    Domaine oliver pithon cuvé laiis, côtes du catalan, 2009

    ingrid marie äpple med hasselnötter

    vitlökskryddat stekt fläsk från domta gård med smörkokt rattepotatis,
    karamelliserad purjolök och sojarostad lök
    Planets de nin, priorat, 2010

    hjortron från järpen med vaniljmjölksorbet,
    frusen gräddfil och maräng
    Demeter zoltan birtokbor edes, tokaij, 2011

    trädgårdschoklad och marmelad

    För att återgå till efterrätten så förstår jag inte hur Lux, med den filosofi de presenterar med snack om säsong och att skörda i exakt rätt tid, kan servera några skrumpna tinade hjortron i en efterrätt. Avslutar med att citera min sambo "det var sjukt äckligt".
     
  11. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Restaurang LUX

    Man matchar syra med syra för att det minskar upplevelsen av syra.
    Se t.ex. Tim Hannis "The Cause and Effect of Wine and Food" http://afoodexperience.net/Articles/Art ... ticleID=12
     
  12. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Restaurang LUX

    Fight fire with fire?
     

Dela sidan