Restaurang Volt

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Anders Landström, 10 mars 2012.

  1. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    Restaurang Volt levererade en trevlig kväll igår. Service, mat och vin, allt spelade bra tillsammans.

    Volt, som kallar sig Sveriges första gastrobistro, har legat på listan för ett besök ett längre tag och igår blev det ett litet spontanbesök. Har fått dem rekommenderade av flera personer och kan bara hålla med. Visst finns det nån plump i protokollet och man kan diskutera prisnivån som alltid är svår att bedömma men jag vi betalade var helt ok. I förhållande till exempelvis F12 -gruppens överstylade konceptkrog Miss Vonn som ligger i närheten (geografiskt men absolut inte i stil och som bara jämförs pga av att notan hamnade på ungefär samma nivå) så kan man ju klart säga att Volt till och med är "prisvärt" :)

    Servicen har väldigt höga ambitioner vilket som svensk inte riktigt hänger ihop med bistrokonceptet. Volt hanterar dock det hela bra och den lite familjära stämmingen som man vill ha infinner sig tidigt. Går att tjata lite med personalen som anstränger sig även med dryga personer som undertecknad.

    Vi åt förhållandevis sent och därför hoppade vi över förrätt men istället tog vi in en Cédric Bouchard Inflorescence Val Vilaine. Degad i april 2010 .Är ju instegsvinet men som alla hans viner så levererar det ett komplex och trevligt vin. Prisnivån på det här vinet i Sverige är lite väl högt (i England kan man köpa det för runt 300 kronor flaskan) men även med tanke på prisnivå i Sverige så är det ett av de bättre vinerna. Äppligt, blommigt vin som har en tydligt mineralansats. Lättdrucket till gränsen till farligt. Rent och väldigt "tydligt" vin. Skärpan i Cerdic Bouchards viner är något som jag alltid beundrar.

    Till huvudrätt tar jag grisidan som serveras ala julmiddag med rödkål och tryffel. Grisen är confiterad och extremt saftig. En av de bättre grisrätterna jag ätit på sistone. Riktigt riktig gott. Volt har också förstått att gott bröd är en viktigt del av måltiden så surdegsbrödet som levereras med färskost och ett extremt gott smör (jag tar normalt sett inte smör till brödet men på Volt åkte det på mängder) gör en inte besviken. Sällskapet blandar olika rätter så vi beslutar att ta in en rosé 2006 Cédric Bouchard Rosé de Saignée Creux . Degad April 2010. Det här vinet har jag ju fått förmånen att dricka ett antal gånger och det är kanske den bästa matrosén av alla champagner. Det är ett vin som kräver en hel del av den som dricker det, inte alls insmickrande, osockrat med tydliga tanniner och strävhet. Vinet har en helt otrolig glasutveckling och tillsammans med maten blir det en riktigt upplevelse. Mineralitet, brödighet tillsammans med frukt av körsbär och mycket blommor. Strävhet som mjuknar något och en lång, lång eftersmak. Finns ju en del champagnetillverkare som envisas med att göra rödvin men det här en så mycket bättre koncept för regionen. Ett av champagnes mest unika viner enligt min mening. GOTT.

    Avvslutar med kaffe (tips det är filterkaffe som bryggs vid bordet, låt servitören hälla upp vattnet och gör inte det själv , uppskattas inte :) ) samt en mandel och chokladglass. Av någon anledning har de beslutat att ha små skivor av gröna oliver i efterrätten, det fungerade inte enligt min mening men det var enkelt att plocka ut. Det som var kvar blev en god efterrätt som fungerade bra som avslutning. Pricken över i är den sockerkaka som kommer med kaffet, fick erkänna för flickvännen att hon inte riktigt lyckats nå upp till den nivån i sitt eget bakande (blir att sova i soffan en vecka eller så nu).

    Så Volt rekommenderas, de har höga ambitioner, prisnivån är ganska hög men man får sätta det i relation till vad de levererar, det är ovanför den normala bistromaten och strävar mer åt stjärnstatusmat.
     
  2. KockJohan

    KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

    SV: Restaurang Volt

    Minst-sagt läskande post Tack för den!
    Jag är personligen ett stort fan av Cédric Bouchard Pinot-viner! problemet är bara att få tag på dem
     

Dela sidan