Rotari och Carrington

Diskussion i 'Övrigt' startad av Elvis, 19 januari 2009.

  1. Elvis

    Elvis Medlem

    Jag har de senaste två veckorna blivit bjuden på mousserande vin på två olika fester. Dels fick jag Rotari Brut Riserva på en födelsedagsfest, dels fick jag Carrington Vintage Brut på ett dop. Vilka vidriga drycker! Rotari är alldeles för sött, medan Carrington har en märklig och inte särskilt trevlig smak. Båda är på den nivån att jag hellre dricker kranvatten. Bara att inse att om man vill hålla vinkostnaden under 100 kr per flaska, så ska man nog undvika bubbel helt och hållet.

    Jag valde medvetet att starta den här tråden under Övrigt... ;)
     
  2. anders

    anders Medlem

    SV: Rotari och Carrington

    Kanske varit ännu bättre om du startat tråden i Arkiv, den beskrivs som 'gammal skräp'. ;)
     
  3. Darth Angelus

    Darth Angelus Medlem

    SV: Rotari och Carrington

    Har inte druckit Carrington, men däremot Rotari en gång. Även om jag inte skulle köpa Rotari så kan jag intyga att det finns långt värre under 100-lappen. Asti Martini får Rotari att kännas som ett under av kvalitet och cava är vedervärdigt. Det är ett skäl att jag inte brukar vara jättepigg att hoppa på tåget när standard-Moët sågas, för jag vet att det finns så mycket värre ändå.
     
  4. ae

    ae Medlem

    SV: Rotari och Carrington

    Ok Rotari är verkligen inte på någon särskilt hög nivå. Så dålig har jag dock inte uppfattat den. Tycker att den ligger väl i linje med ex Nicolas Feuilatte. Säger väl lite om vad jag anser om NF iofs.

    Apropå skräp, har ni druckit Törley? Tror den är kolsyrad på läskedrycksmanér. Där kan vi snacka äckligt.
     
  5. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Rotari och Carrington

    Rotari är helt ok tills man ställer en riktigt Champagne brevid.
     
  6. Darth Angelus

    Darth Angelus Medlem

    SV: Rotari och Carrington

    Törley har jag inte druckit. Asti, Freixenet, Codorníu, Henkell Trocken, Dopff Brut och Crémant de Bourgogne är alla betydligt-mycket sämre än Rotari.
     
  7. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Rotari och Carrington

    Av misstag lagrade jag en Rotari ett antal år och det klarade den bra. Håller med att den når upp till vissa franska konkurrenter. Har druckit betydligt värre bubbel än den

    (sen kan jag ju medge att varför den hamnade i källaren var pga att jag fick den som gåva i samband med en middag och jag ville inte förstöra den genom att korka upp något sådant)
     
  8. Pomerol

    Pomerol Medlem

    SV: Rotari och Carrington

    Man får vad man betalar för, men NF tycker jag är hästlängder bättre än Rotari. Hade nyligen en provning som inleddes med Rotari och Pannier (billigaste Champagnen på Systembolaget). Alla plockade att Pannier var en Champagne, om så en enkel sådan och Rotari endast var något mousserande. Men kan vi hitta något bättre mousserande vin under hundralappen? Om du sen väljer att inte dricka det är en annan sak...

    Förövrigt blev jag bjuden på NF 2002 i helgen, tyckte den var bra i sitt läge, precis som 98an. Ser fram emot ett par, tre års mognad.
     
  9. Lando

    Lando Medlem

    SV: Rotari och Carrington

    Så sjukt sant. Eller när man har druckit tillräckligt mycket champagne (vad fan som helst-champagne) för att minnas hur det smakar.
     
  10. Darth Angelus

    Darth Angelus Medlem

    SV: Rotari och Carrington

    Rotari skulle nog funka utmärkt att spruta. Man slipper spruta bort massa slantar och slösa något bra som det finns begränsad tillgång av. Samtidigt är det inte så mycket socker i så det blir kanske inte så kladdigt. ;D
     
  11. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Rotari och Carrington

    En Rotari Zéro Dosage kanske vore nå't för F1 m.m. :)
     
  12. weezer

    weezer Medlem

    SV: Rotari och Carrington

    Rotari duger till stora sällskap, det är ofta pärlor till svin att bjuda på bra bubbel till den stora massan, tyvärr..
     
  13. Darth Angelus

    Darth Angelus Medlem

    SV: Rotari och Carrington

    Kanske, men då för man nedlåta sig till att bjuda på något man själv inte tycker något vidare om...
     
  14. CH

    CH Medlem

    SV: Rotari och Carrington

    Precis. PP eller Andre Clouet på magnum är inga större summor att tala om. Väljer hellre det om man ska bjuda på bubbel än att bjuda på något man inte tycker om.
     
  15. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Rotari och Carrington

    Tycker man att enkel champagne är för dyrt kan man ju alltid bjuda på vitt vin, eller någon cocktail.
     
  16. Darth Angelus

    Darth Angelus Medlem

    SV: Rotari och Carrington

    Sedan finns ju alltid Clos d'Ambonnay. ;D ;D ;D
     
  17. Lando

    Lando Medlem

    SV: Rotari och Carrington

    Livets Goda rekommenderade ju 2004 Graham Beck BdB Brut (149 pix) som det bästa mousserande i ordinarie sortimentet utanför Champagne. Har aldrig provat den, men verkar ju klart prisvärd i alla fall (dom gav den 84p.) Nån av er som testat?
     
  18. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Rotari och Carrington

    Ja, den har jag testat. Riktigt bra, lite bröd-och jästtoner och bra fruktsyra.
     

Dela sidan