Skillnaden mellan före och efter Robert Parker började?

Diskussion i 'Vin' startad av Magikern, 9 oktober 2012.

  1. Magikern

    Magikern Medlem

    Var vinerna bättre och mer olika innan Parker kom in i bilden?

    Har hört olika historier, vissa säger att det bästa vinet som producerats har gjorts sedan han kom in på arenan och kvaliteten är betydligt jämnare framför allt.

    Andra säger att framför allt de Amerikanska och Australiensiska vinerna var betydligt bättre innan Parker kom in i bilden. I USA gjordes de bästa vinerna i början av 70-talet och i Australien i början av 60-talet i Penfolds och ännu tidigare i Rutherglen då de producerade vanliga torra rödviner. Även de Franska var bättre innan RP började.

    Vilken är er uppfattning?

    Tänker främst på de som drack vin på 70-talet och kunde ta del av de äldre vinerna när de stod på topp.
     
  2. chambertin

    chambertin Medlem

    SV: Skillnaden mellan före och efter Robert Parker började?

    Men snälla nå'n.
    Du menar väl inte på fullt allvar att det skulle gå att generalisera ett helt lands vinproduktion efter ngn sorts före/efter Parker ?
     
  3. Magikern

    Magikern Medlem

    SV: Skillnaden mellan före och efter Robert Parker började?

    De röda höjdarvinerna tänker jag på i första hand om de inte framgick. ;)

    Dvs det bästa som produceras i landet när det gäller rödvin.
     
  4. Håkan

    Håkan Medlem

    SV: Skillnaden mellan före och efter Robert Parker började?

    Förändringen av vinvärlden har så oerhört många fler inparametrar än Robert Parker så det är hart när omöjligt att säga vad som beror på honom och inte. Men det kanske skulle kunna ses som ett forskningsprojekt inom data mining, jag kan bistå med metoder om du fixar data ;D
     

Dela sidan