Söta desserter, tips tack!

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av R.P, 15 mars 2008.

  1. R.P

    R.P Medlem

    För min del blir det nästan alltid ost efter middag om det lutar åt dessert. Är dålig på det där med sött, men det är väldigt gott att äta sött efter en tung måltid, sätter allt på plats. :) Min matlagning när det kommer till efterrätter sträcker sig till Dole fruktcocktail och glass...:-\

    Som ni kan se behöver jag hjälp, kan ni tipsa mig om lättlagade söta desserter som jag kan bjuda flickvännen på för att få henne i rätt tillstånd efter en god middag med en massa gott vin och champagne (eller cava för all del) ? :)
     
  2. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Söta desserter, tips tack!

    Jag är barnsligt förtjust i Panacotta, en vaniljpanacotta med färska bär är helt gudomligt. Annars så håller jag Créme Brûlée som den främsta av desserter, även den klassisk med vanilj. Man kan ju laborera hur mycket som helst med smaksättning, men det enkla är oftast det bästa!
     
  3. R.P

    R.P Medlem

    SV: Söta desserter, tips tack!

    Panacotta är faktiskt löjligt gott, lätt att göra ska det vara också efter vad jag hört, det ska kollas!

    edit: recept http://www.tasteline.com/default.ns?str ... 430&tlfo=0 enkelt att göra, härligt! :)
     
  4. Mysonoxen

    Mysonoxen Medlem

    SV: Söta desserter, tips tack!

    Panacotta är överlägset allt annat tycker jag.
    De brylépuddingar och Creme Caramel man får på restauranger har påfallande ofta en tendens att smaka för mycket kalla ägg som förtar vaniljsmaken.
     
  5. weezer

    weezer Medlem

    SV: Söta desserter, tips tack!

    Ersätt lite av grädden i pannacottan med lite vaniljyoghurt så blir den fräschare, lite smalare och syrligt god. Men koka såklart inte upp yoghurten utan låt grädden svalna innan du drar i den, ner mot en 40 grader iallafall.

    Smart! Panacotta har en tendens att kännas lite väl fet och mäktig, fräscht att blanda ut den med yoghurt.
     
  6. R.P

    R.P Medlem

    SV: Söta desserter, tips tack!

    Smart! Panacotta har en tendens att kännas lite väl fet och mäktig, fräscht att blanda ut den med yoghurt.
     
  7. weezer

    weezer Medlem

    SV: Söta desserter, tips tack!

    Man kan reglera ner gelatinet åxo, lite grann..då yoghurten är lite tjockare än grädde.
     

Dela sidan