Stoppa det fina vinet i mikron?

Diskussion i 'Vin' startad av SUPRA, 12 januari 2009.

  1. SUPRA

    SUPRA Bäst

    Jag har i besserwissern Jan Guillous böcker läst att de stoppar in det "fina vinet" i mikron för att det ska komma upp i temperatur.

    Om jag haft en mikro som var så stor att en flaska skulle gått in hade jag ALDRIG ens kommit på idén att stoppa in en flaska vin där.

    Vad har vi för kommentarer till denna process? ???
     
  2. Martin

    Martin Medlem

    SV: Stoppa det fina vinet i mikron?

    Testa och återkom här.. ;)

    Själv har jag motsvarande problem.
    På nyårsnatten kom något snille (det var nog jag) på idéen att snabbkyla en flaska skumpa i kylen.
    Denna glömdes såklart, så frågan är nu - såklart - om jag kan snabbtina denna i mikron.

    Väntar med spänning på råd.. ;D
     
  3. Lando

    Lando Medlem

    SV: Stoppa det fina vinet i mikron?

    Lite offtopic, men jag funderar också på vinkylare som sänker temperaturen på 30 sekunder eller liknande, borde inte det påverka smaken? Egentligen borde man prova och se om man kan känna nån skillnad på två identiska viner som kylts/värmts snabbt och långsamt..
     
  4. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Stoppa det fina vinet i mikron?

    Om det var kylen och inte frysen du glömde skumpan rekommenderar jag att du öppnar den genast ;) ;)
     
  5. Martin

    Martin Medlem

    SV: Stoppa det fina vinet i mikron?

    ;D ;D
    OM det vore så väl!
     
  6. anders

    anders Medlem

    SV: Stoppa det fina vinet i mikron?

    Frågan har dryftats här
     
  7. Krisman

    Krisman Medlem

    SV: Stoppa det fina vinet i mikron?

    Läste Anders gamla inlägg, verkligen intressant. Jag har för mig att jag hört olika teorier om att micra vin. Lär ju inte vara så bra om det börjar koka??
     
  8. anders

    anders Medlem

    SV: Stoppa det fina vinet i mikron?

    Om det börjar koka återstår bara en sak. Att slänga i ett par päron. ;)
     

Dela sidan