Stora middagstråden

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Jimmy Forsman, 20 oktober 2007.

  1. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Stora middagstråden

    Ja, det vet jag ju iaf hur man gör.:)
     
  2. J.S.

    J.S. Medlem

    SV: Stora middagstråden

    funkar ju de me 8)
     
  3. J.S.

    J.S. Medlem

    SV: Stora middagstråden

    Egentligen skulle jag vilja bolla över frågan till någon med mer kockvana, men jag föredrar den mera klassisk, som en råraka ungefär. :p Kanske Krug kan ta över kockandet?
     
  4. anders

    anders Medlem

    SV: Stora middagstråden

    Sitter just nu i soffan efter en dag i backarna i Stöten. Jag önskar att jag kunde säga att jag hade en skumpa med något passande tillbehör bredvid mig men icke. Istället Cola och lösgodis. Problemet med Stöten är att det är ont om möjligheter till gastronomiska utsvävningar. Nu ligger Högfjällshotellet ca tre mil bort och med Norrlandsmått är det inte mer än ett rejält stenkast.
    Igår stod jag inte ut längre utan dumpade med berått mod familjen och drog till akvariebaren, dvs SeafoodBar, på hotellet. Japansk mat, primärt sushi/sashimi, med modern prägel är deras grej. Riktigt bra. Mindre bra var att jag körde bil så ingen Pol Roger för lillkillen.
    Iom den skumpan antar jag att Ward Wines har en del med sortimentet att göra. Utan att vara helt säker tror jag att det saknades en Grüner Veltliner Smaragd (eller motsvarande) från en högklassig producent på vinlistan. Ett hål som Krisman får ta tag i.
     
  5. kayaker

    kayaker Cyklist

  6. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Stora middagstråden

    Ja, då är man still confused, but on a higher level. Är rösti månne bara ett "samlingsnamn" för potatiskaka i olika smakvarianter?

    Hur som helst så stuvade jag om lite i receptet. Så nu blev det itsället en sås med fetaost, vitt vin, grädde,rosmarin, citronzest, svartpeppar och vitlök. Detta gör jag nu potatisgratäng av. Vid sidan av blir det smörslungade haricots verts och morotsstrimlor, med en liten gnutta av såsen.
    Min Alion är kork, fast en så'n där smygis. Men det blir väl till att öppna en ny flaska.
     
  7. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Stora middagstråden

    Glöm inte vitlöken till dina Haricots verts! Haricots verts a l'ail är underbart!
     
  8. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Stora middagstråden

    I princip, ja.
     
  9. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Stora middagstråden

    Nej, givetvis inte. Vitlök fanns det i såsen.:)
     
  10. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Stora middagstråden

    Ja, då är det svårt att veta vilken rösti man ska göra.:)
    Men ska spana in de där recepten lite närmare. Till skillnad från alla GI-freaks älskar jag potatis.
     
  11. Lando

    Lando Medlem

  12. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Stora middagstråden

    Smet ned i Hötorgshallen idag och till middag blev det därutav:

    Merguez (lammkorv)
    Auborgineröra
    Tomatröra m linser, koriand, chili m m
    Röra med spenat och youghurt
    Broccoli
    Bönsallad (krispsallad och svarta bönor)

    Drickat till korvmiddagen blev en Bandol, Bastide Blanche 2005
     
  13. weezer

    weezer Medlem

    SV: Stora middagstråden

    En grillad rostbiff från hälsingestintan, sallad med puylinser, zuccini, örter samt en sallad med avocado och tomat..sjukt bra kött, mycket gott. Öppnade en condado de haza för att orka natta.
     
  14. R.P

    R.P Medlem

    SV: Stora middagstråden

    Trevligt vin. :)

    Var på lokal igår, åt den lokala vårlöken calgots och en grillad anklever med apelsin och bananpuré, till det en Les Terrasses.
     
  15. weezer

    weezer Medlem

    SV: Stora middagstråden

    Igår en snabbhalstrad souvasrökt renstek med äppel och pepparrotsyoghurt, palsternacka rostad med rosmarin och honung. Köttet är helt klart annorlunda, men gott och intressant. Sista skvätten av condadon.

    Sen hembakta semlor med varm mjölk. ;D
     
  16. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Stora middagstråden

    Var har du köpt rensteken? Nobelius i Saluhallen?
     
  17. weezer

    weezer Medlem

    SV: Stora middagstråden

    Coop Bäckebol ;D. De har rätt mkt bra kött för att vara Coop, mkt från Hälsingestintan och lite annorlunda köttdetaljer. Steken var bara kallrökt, så tillagning krävdes. ringde faktist å fråga Polarica...blev lite osäker vad jag köpt hehe. Men den var god rå åxo; är ju saltad och rökt trots allt.
     
  18. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Stora middagstråden

    Vilken årgång av Condado var det?
    Har några årgångar av den och Pesquera som jag inte knäckt än.
     
  19. weezer

    weezer Medlem

    SV: Stora middagstråden

    -05:an. Jag tycker det är ett riktigt trevligt vin. Finns i BS nu, om 12 flaskor.
     
  20. J.S.

    J.S. Medlem

    SV: Stora middagstråden

    Vilken Condado de haza är det ni menar? Crianzan, Reservan eller Alenza ???
     

Dela sidan