The world's 50 best restaurants 2008

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av anders, 22 april 2008.

  1. Mysonoxen

    Mysonoxen Medlem

    SV: The world's 50 best restaurants 2008

    Har bara ätit hans färdigmat. ;D

    Det var så att vi beställde hotellrum i Bordeaux en gång och då ingick ett pentry, så istället för att gå ut och äta varje kväll lagade vi maten själva. Det visade sig att Robuchon, likväl som Paul Bocuse och Bernard Loiseau satt sina namn på färdigmat som finns. Robuchons ankparmentier är riktigt lysande, och en praktisk ugnsform i keramik medföljer. Den kostade runt 45 spänn när jag var ner.
    Det du, gamle Dafgård, gå hem och lägg dig du...

    Till topic tycker jag policyn på El Bulli känns sjuk, man ska visst numera skriva varför man är värdig att äta i deras matsal. Det känns löjligt det där.
     
  2. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: The world's 50 best restaurants 2008

    Nej, nej! Det är helt lysande. Tänk så härligt att vara så sjukt bra på det man gör att man faktiskt kan välja att servera rätterna till personer som verkligen, verkligen vill äta grejerna. Elitism you say? Hell yes!

    Undrar om han sållar bort folk som inte skriver på spanska...
     
  3. Mysonoxen

    Mysonoxen Medlem

    SV: The world's 50 best restaurants 2008

    Själv tycker jag det känns uppblåst. Han vet att alla som ens är en gnutta intresserade vill äta där. Men är de inte ordkonstens mästare utan bara skriver "jag är intresserad av din kokkonst" räcker det kanske inte.

    Påminner lite om de här fåniga tävlingarna som hamnar i skräpposten. VINN EN RESA TILL GREKLAND står det med stora bokstäver och sedan står det med betydligt mindre dito att man lär skriva en slogan på exakt 13 ord för att ha chans att vinna resan.
     
  4. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: The world's 50 best restaurants 2008

    För Att Grekiska Tjejer Snällt Tar Den I Tvåan Utan Tjafs Och Gnäll.

    Får jag åka till Grekland nu?
     
  5. Mysonoxen

    Mysonoxen Medlem

    SV: The world's 50 best restaurants 2008

    Hade tävlingen hållits på Flashback hade du varit given vinnare ;D
     
  6. anders

    anders Medlem

    SV: The world's 50 best restaurants 2008

    Vem har sagt att konst ska vara lättillgänglig? :D
     
  7. Mysonoxen

    Mysonoxen Medlem

    SV: The world's 50 best restaurants 2008

    Kanske ska jag dra iväg ett mail han inte väntat sig och skriva något i stil med.

    "Tjenare Ferran. Jag har hört att maten din smakar röv och nu vill jag prova den för att höra om den är så djävla usel som folk säger."
     
  8. anders

    anders Medlem

    SV: The world's 50 best restaurants 2008

    Omvänd psykologi har man hört talas om. :D

    Risken är ju att du faktiskt får en plats och att en eldfängd spanjor vid namn Ferran beslutar sig för att du ska få smaka just röv och tillsätter ingredienser därefter. ;D
     
  9. Mysonoxen

    Mysonoxen Medlem

    SV: The world's 50 best restaurants 2008


    Tja, lite serranoskinka säger jag ju inte nej till :D
     
  10. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: The world's 50 best restaurants 2008

    Jag har varit på Joël Robuchons restauranger i London och Las Vegas. Den i London är inte särskilt märkvärdig, men Joël Robuchon at the Mansion på MGM Grand i Las Vegas är den bästa restaurang jag ätit på. Brukar gå och dagdrömma om brödet jag åt där... En lustig detalj är att mjölet till brödet importeras från Frankrike, eftersom det inte gick att baka ett tillräckligt bra bröd på amerikanskt mjöl. Inte så miljövänligt, men ett väldigt gott bröd blev det! ;D Undrar om jag inte måste göra ett återbesök i sommar... 8)

    Oaxen åt jag på förra sommaren och den rankar jag som Sveriges bästa, tätt före Mathias Dahlgren. Kul att den kom med på listan.
     

Dela sidan