Tonfiskragu och nebbiolo

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Krasnojarsk, 11 mars 2010.

  1. Krasnojarsk

    Krasnojarsk Medlem

    Hej!

    Jag undrar om det är någon som skulle vilja bidra med synpunkter på vinval till tonfiskragu. Jag älskar nebbiolo i alla former till vanlig ragu, särskilt tycker jag oregano passar mycket bra med nebbiolo. Nu har jag funderat på att göra en tonfiskragu baserad på stekt lök, reducerat vitvin, fiskbuljong, tomatpuré och olika kryddor (rosmarin, timjan, oregano, krossade korianderfrön och lite spiskummin). Någon som inte skulle välja t.ex. en Barolo till detta? Jag är medveten om att rätten kanske inte klarar tanninerna så bra, men jag tänker mest att just den kryddsammansättningen passar så bra, och man känner knappt om det är tonfisk eller t.ex. finmalet nötkött.

    Tack på förhand!
    Pelle
     

Dela sidan