Trerätters middag med champagne?

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av EuphoniC, 2 juli 2008.

  1. EuphoniC

    EuphoniC Medlem

    Jag vill att ni använder er fantast och komponerar en tre rätters middag där varje rätt ackompanjeras av en champagne - förslagsvis champagner som är standard / N.V. eller enklare vintage ::)

    Den röda tråden för denna fiktiva middag är tre sorters champagne, alltså tre champagner med skilda karaktärer och rätter som passar ihop med respektive karaktär.

    Motivera gärna valen och glöm inte tillbehör, ev. potatis, sallader, såser mm. :-*
     
  2. EuphoniC

    EuphoniC Medlem

    SV: Trerätters middag med champagne?

    Herregud människor, dricker ni bara massas survin om kvällarna? ;)
     
  3. lepatrik

    lepatrik Medlem

    SV: Trerätters middag med champagne?

    Ostron
    Sashimi
    Champagnesabyon
     
  4. Pomerol

    Pomerol Medlem

    SV: Trerätters middag med champagne?

    Aktualiserar tråden...

    Förrätt
    Elegant blanc de blanc - Delamotte Operakällaren nv
    Löjromtoast

    Tidslös och klassisk förrätt som man aldrig kan få för mycket av.

    Varmrätt
    Smakrik pinotdominerad - Bollinger La Grande Année 1999
    Ungsbakad lax med chablissås, potatispuré, en klick löjrom och hyvlad parmesan.

    Syran i champagnen passar utmärkt till syran i såsen och balanserar upp det feta fisken.

    Efterrätt
    Salon 1988
    Langres

    En perfekt kombination - vin och ost från samma område!
     
  5. EuphoniC

    EuphoniC Medlem

    SV: Trerätters middag med champagne?

    Guldstjärna till Pomerol - fler sådana utlägg skulle jag vilja se ;)
     
  6. Pomerol

    Pomerol Medlem

    SV: Trerätters middag med champagne?

    Tack för guldstjärnan EuphoniC men kan jag byta den till ett menyförslag från dig?
     
  7. Andreas L

    Andreas L Medlem

    SV: Trerätters middag med champagne?

    Det blir en hel del champagne hemma till vardags och jag tycker ju alltid att champagne blir en dimension mer intressant till mat, några favoriter från den egna repertoaren

    Lätthalstrad tonfiskcarpaccio med avrugakaviar, creme fraiche och avocado - 2000 Fleur de Passion, Diebolt Vallois, en fenomenal champagne från rejält gamla stockar i cramant, vinet uppvisar en kristallklar renhet och betoning på mineral och längd snarare än bredd, samtidigt är den smarrigt krämig med ung persikofrukt och mogen citrus, jag uppskattar dessutom bettet och torrheten...

    Poelerad Majskyckling med tryfferad blomkålspure och kantareller - klämde den nyligen släppta Bollinger R.D 1997 till denna , yppig och rik med lager av komplexa aromer, mer pinot-feeling, speciellt då den blir aningen varmare, nu när hösten nalkas så sitter dess tyngd ännu bättre, ja, det är en rent höstig champagne kan man säga...

    Lagrad chevre med färska hallon - 2003 Roederer Rosé - fransmän kan sällan nåt om vin och tycker att Champagne till desset är en höjdare, jag gillar förvisso grejen med något torrt bubblande och friskt på slutet, men till en söt dessert så är det ju kört, sikta på färska röda bär, ost, mandel, nötter och dra ner på sötman så kan ni få till det. Roederer rosé är slampigt tillgänglig, trots allt med en viss lutheransk återhållsamhet och vildhallon i mängder...
     
  8. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Trerätters middag med champagne?

    Har du hennes telefonnummer? (hittade just den här tråden)
     
  9. sunqan

    sunqan va?

    SV: Trerätters middag med champagne?

    08-90510 ::)
     

Dela sidan