Uppbevaring av Champagne

Diskussion i 'Vin' startad av epeb, 21 mars 2014.

  1. epeb

    epeb Medlem

    Saxat ur den mycket trevliga nättidningen Vinavisen
    http://www.vinavisen.dk/sider/Nyheder_2014-08

    Opbevar champagnen i køleskabet
    De fleste har sikkert hørt, at vin opbevares optimalt i en mørk og fugtig kælder, hvor der er en konstant temperatur på omkring 12 grader.
    Men ifølge Daily Mail viser ny forskning fra universitetet i Barcelona, at det ikke forholder sig helt sådan, når det gælder mousserende vine.
    Boblevine kan med tiden udvikle et stof, 5-HMF (5-hydroxymethylfurfural), der giver vinen en brunlig farve og mindre sprælske bobler - og i sidste ende gør vinen udrikkelig.
    Forskerne har udført et forsøg, hvor de i to år har opbevaret adskillige flasker champagne, prosecco og cava ved tre forskellige temperaturer. En del af flaskerne blev opbevaret i en kølig og fugtig kælder, andre ved stuetemperatur og igen andre ved 4 grader i et køleskab.
    Det viste sig, at flaskerne i køleskabet klarede sig bedst - uanset om der stod champagne eller andre navne på etiketten. Det skadelige stof udviklede sig simpelt hen ikke ved de 4 grader - hvilket det gjorde i de øvrige mousserende vine, der havde opholdt sig ved henholdsvis kælder- og stuetemperatur. Heller ikke lyset i køleskabet eller de vibrationer, boblevinene udsattes for her, havde nogen negativ indflydelse.
    Så hvis ikke champagnen bliver knappet op og drukket med det samme, er køleskabet altså den perfekte "vinkælder".
     
  2. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    Varför vill man att vinet ska "stå stilla". Ett vin som lagras i 4 + utvecklas visserligen men väldigt långsamt. Det är visar sig bland annat i det vin som legat (i runt 4 grader) i 100 år på Östersjöns botten. Vinet var utvecklat men mycket långsamt
     
  3. Vino fino

    Vino fino Medlem

    Detta är trams. Förutom att det står i Daily Mail (vilket borde räcka) är vanliga kylskåp sedan länge diskvalificerade som långtidslagringsplatser för vin av tre skäl:
    1) Ljuset (när man öppnar kylen)
    2) Luftfuktigtheten (eller snarare bristen på den)
    3) Vibrationerna från kompressorn

    Hur många gånger ska man behöva upprepa vad som gäller? Låg temperatur, inga snabba temperaturkast, rätt fuktighet, inga vibrationer, mörker. Suck...
     
  4. kayaker

    kayaker Cyklist

    Hur ofta öppnar du och hur långa perioder har du kylen öppen?
     
    Vino fino gillar detta.
  5. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    :raseri::raseri::raseri:
     

Dela sidan