Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012

Diskussion i 'Vin' startad av Elvis, 19 december 2012.

  1. Jos

    Jos Medlem

    SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012

    Haut Brion är ju magi, - kör på 95:an! :)
     
  2. Keen

    Keen slan

    SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012

    Megéve, var är ni?
     
  3. CH

    CH Medlem

    SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012

    Briancon
     
  4. Keen

    Keen slan

    SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012

    En smärre bit ifrån. Skidåkning eller?
     
  5. sunqan

    sunqan Vinös

    Sv: SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012

    Ja, den borde mer än väl lämpa sig att smälla av vid tolvslaget ::)

    Skickat från min GT-I9100
     
  6. CH

    CH Medlem

    SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012

    Jepp och även om några i sällskapet är riktigt vinintresserade så tror jag att oäktingarna kommer vara de som avgöra vad som kommer konsumeras.
     
  7. Keen

    Keen slan

    SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012

    Samma här, tror dock det inte blir så mycket findricka. Mer jäger och öl.
     
  8. CH

    CH Medlem

    SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012

    Jepp.

    Ska visserligen ner i källaren idag och botanisera så det lär komma med något mer förutom en Initial.
     
  9. Henrik J

    Henrik J Medlem

    SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012

    Funderar på att dra med Angelus 2006 och Bollinger LGA 02 till middagen. Förmodligen blir det Chanoine 1995 till tolvslaget. Är dock lite osäker på om man ska offra de ädla dropparna då eller ta lite enklare, men fortfarande goda viner istället. Då man är bortbjuden så är det högst osäkert hur det står till med glas, karaff o.dyl. Dessutom ryktades det om fläskfilé att äta.

    Oavsett vad lär det bli lite goda öl utöver vinet. Några välhumlade pale ales, kraftig Imperial Stout typ Yeti och några säsongsöl som Hybernation Ale.

    Vad tänker ni förresten om champagne till just tolvslaget? Vid det laget lär ju moussen vara minst lika viktigt som smaken, för att accentuera den festliga inramningen, och för att smaklökarna vid det laget ändå är rätt bedövade. Man kanske borde ta en Deutz NV. Är det inte de som är kända för att alltid ha perfekt mousse?
     
  10. chambertin

    chambertin Medlem

    SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012

    Trevliga viner Henrik men jag skulle nog konsumerat dom tidigare under kvällen (fläskfile eller ej).
    Dom flesta här dricker nog godsakerna före och under middagen.
    Tolvslaget (pratar för egen del) brukar jag ta det enklaste som finns och som har mousse kvar.
    Väl tillbaka inomhus igen så kan man dricka bra igen men ute i krutröken vid 12-slaget så passar ärligt talat bättre champagner ganska dåligt in.
     
  11. Henrik J

    Henrik J Medlem

    SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012

    Insåg nyss att den inledande meningen lätt kunde missuppfattas. Givetvis planerar jag inte att dra i mig Angelus och två pavor skumpa på tolvslaget. Det där med tolvslaget syftade enbart på den sista flaskan, Chanoine. Har ändrat inlägget nu för att förtydliga vad jag menade.
     
  12. Keen

    Keen slan

    SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012


    Får se vad jag får plats med.
     
  13. Magikern

    Magikern Medlem

    SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012

    Jag hade nog tagit en äldre årgång så länge den inte är over the hill. :p

    95:an är väl lite väl ung fortfarande.
     
  14. Per Stade

    Per Stade Lege artis

    SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012


    Du har nog helt rätt. Det var bara en tanke i den molekylära gastronomins anda där
    de mest häpnadsväckande kombinationer förekommer - och faktiskt kan fungera.
    Idén var att börja och sluta med samma vin.
     
  15. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012

    Janssons frestelse är i princip som en potatisgratäng så jag tror mer på Bordeaux. Bl.a. Jamais har serverat Latour eller Lafite till Jansson.
     
  16. KockJohan

    KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

    SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012

    Själv så jobbar man hela den helgen, så man får slatta i sig det vi har på menyn heltenkelt, inget vidare upphetsande :(

    Jaquesson 735 Magnum
    Andre Clouet 2002
    Domaine Huet Le Mont 2011 (måste jag dock erkänna att jag gillar skarpt)
    Pierre Peters L'esprit 2006
    e.Guigal Chateauneuf du pape 2006
    Louis Jadot Pommard Epenots 2006
     
  17. chambertin

    chambertin Medlem

    SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012

    Rätt forum att beklaga sig över den vinlistan, :D
     
  18. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012

    Tattinger på Jero. :)
     
  19. SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012

    Sådär, det måste varit typ ett år sedan senast jag skrev något. Mitt nyårslöfte kan bli att öka aktiviteten här och sprida diverse trams och annat till gamla och nya. Beware.

    Nyår är ju ett tillfälle då man inte öppnar de bra buteljerna. Man börjar ju bli glad under matfixandet vid tre, och några timmar senare så är det bara dumt att dra upp det bästa. Nästan som på ett vinferno bortsett från maten då. ;)

    Därför blir det nog i all enkelhet en vanlig tatti innan tolv.
    Innan dess gissar jag att det förbrukats någon form av rött vin med initialbokstaven B, lite rosa bubbel från J och diverse blandade drycker i form av öl och sprit.

    Mer intressant är ju att höra vad dryckerna skall sköljas ner med.
    Här blir det fiskägg från kalix, diverse ostron, ett talibanskt försök att göra Mario Batalis Oxkindsravioli, lufttorkad waygu, cecina, diverse ost och gissningsvis en hallonbomb som vi ersätter fyrverkerierna med.

    Gott nytt alla!
     
  20. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    Sv: SV: Vad dricker forumets medlemmar nyår 2012

    Välkommen tillbaka El Burro. Ser fram emot dina inlägg.

    Låter som en helt 'ok' meny att avsluta året med. Så pass att man redan blev lite hungrig

    Gott Nytt
     

Dela sidan